Меню
Your Cart

Honeywell

Honeywell прави света по-рационален, по-безопасен и по-енергийно ефективен!

Корпорация Honeywell разработва промишлени технологии и програми и е в списъка на 100-те водещи световни компании, съставен от списание Fortune. Honeywell обслужва поръчители по целия свят, като предлага продукти и услуги в такива отрасли като производство на аерокосмическа техника, специализирани материали, а също и системи за управление за промишлени предприятия и сгради.

Honeywell помага за внедряването на иновативни информационни технологии в авиацията, в производствените предприятия и в сгради, за да се повиши ефективността на веригата за доставки и работата не персонала.

Историята на Honeywell

130 години иновация

Историята Honeywell започва през 1885 година, когато изобретателят Албърт Буц патентова регулатор и сигнализация за нагряване. На 23-ти април 1886 година той основава в Минеаполис компанията Butz Thermo-Electric Regulator Co., а няколко седмици по-късно изобретява едно елементарно, но оригинално устройство, което нарича „регулатор на амортисьори“.

Това устройство е работело по следния начин: когато температурата в стаята намалявала под зададената, термостат затварял веригата и задействал арматурата. При това се е премахвал стоперът от колелото на мотора, което е давало на коляновия вал, свързан с главния вал на мотора, възможност да се завърти на половин оборот. Свързаната с коляновия вал верига отваряла амортисьора на пещта, за да пусне въздух. В резултат на това огънят се е разгарял повече. Когато температурата се повишавала до зададените параметри, термостатът е давал на мотора сигнал да се завърти с още половин оборот, като така се е затварял амортисьорът и се е заглушавал пламъкът.

Регулирането на температурата се е случвало автоматично. В течение на много години много изделия на Honeywell са били базирани на подобни, но по-сложни затворени системи.

Патентите и предприятието на Буц са придобити от компания Consolidated Temperature Controlling Co. Incorporated, която през 1893 година е сменила името си на Electric Heat Regulator Co. В първите реклами, излезли през 1895 година, е фигурирал станалият вече известен по онова време термостат. През 1898 година компанията е придобита от Уилям Ричард Суийт, който през 1916 година променя името на компанията на Minneapolis Heat Regulator Company, разширява асортимента ѝ и патентова първия електрически двигател, одобрен от Underwriters Laboratories.

В същото време в Уобаш, щата Индиана…

През 1906 година млад инженер на име Марк Хъниуел се занимава с усъвършенстване на топлинния генератор в рамките на своята водопроводна компания. Две години по-късно той основава компания Honeywell Heating Scecialy Co. Incorporated, която специализира в топлогенератори за затопляне на вода.

Сливането – 1927 година

През 1927 година Minneapolis Heat Regulator Company и Honeywell Heating Scecialy Co. се сливат и стават Minneapolis-Honeywell Regulator Co., която става най-големия производител на висококачествени часовници със скъпоценни камъни. Уилям Ричард Суийт става председател на направлението, а Марк Хъниуел – президент.

Компанията придобива няколко предприятия, които се занимават с производството на контролно-регулаторна апаратура. Едно от тези предприятия била компания Brown Instrument Co. – световен лидер в сферата на промишлените контролно-измервателни уреди и индикатори.

Дейност по целия свят

Компания Minneapolis-Honeywell Regulator Co. дълго време продавала продуктите си по целия свят чрез дистрибутори като японската Yamatake Trading Company. През 1934 година компанията придобива Time-O-Stat Controls Corporation, което е било началото на една глобална експанзия.

Първото представителство извън границите на САЩ е открито в Торонто, Канада. Първото европейско дъщерно предприятие – в Нидерландия – е основано през същата година, няколко години по-късно са се появили представителства в Лондон, Тринидад, Нова Зеландия, Аржентина и Южна Африка.

През 1972 година компанията вече е имала 25 дъщерни фирми със стопроцентово участие, 142 филиала и съвместни предприятия в 5 страни извън пределите на САЩ. През 1993 година компанията открива филиали в Абу Даби, Китай, Оман, Румъния и Украйна. През 1998 година вече извършва дейност в 95 страни посредством 83 дъщерни фирми със стопроцентово участие и 13 съвместни предприятия.

Продукция, развитие, придобиване

Компания Minneapolis-Honeywell Regulator Co. използва с пълна сила научния си потенциал и инженерни таланти, за да се трансформира и адаптира към променящите се времена. Усъвършенства се в масовото производство, асортиментът на компанията се разширява със серии аеронавигационно оборудване.

През 1942 година компанията произвежда електронен автопилот, който изиграва изключително важна роля във военните сили на САЩ.

През 1953 година представя „кръглия“ термостат Т-86, който заменя масивния правоъгълен модел. Това е една от най-разпознаваемите конструкции, предлагани и досега, красяща стените на много домове.

През 1954 година компанията придобива производителя на жироскопи Doelcam Corp. През следващите две десетилетия конструкцията на жироскопите се усъвършенства постоянно – те стават все по-чувствителни и точни, като в същото време стават все по-малки и все по-леки.

През 1955 година е създадено съвместно предприятие с Raytheon Corp., което било наречено Datamatic Corporation и въвело Honeywell в компютърния бизнес. Първата компютърна система на компанията – D-1000 – тежала 25 тона, заемала 56 квадратни метра и струвала 1,5 милиона щатски долара.

През 1957 година Minneapolis-Honeywell Regulator Co. придобива фирма, занимаваща се със системи за пожарна сигнализация. Това е първото от многото придобивания, в резултат на които компанията е станала световен лидер в сферата на средствата за безопасност. В много градове на Северна Америка черно-червените лепенки по прозорците и таблата „Protected by Honeywell“ станали почти толкова разпознаваеми, колкото и „кръглия“ термостат.

През 1960 година частта на Raytheon в компютърното съвместно предприятие е изкупена и компанията става Electronic Data Processing (EDP). Официално компанията започва да се нарича Honeywell Inc. през 1963 година, макар да е носела това име вече 40 години. Шест години по-късно уредите на Honeywell помогнали на американските астронавти Нийл Армстронг и Едуин „Бъз“ Олдрин да кацнат на луната.

През 1970 година обединява компютърния си бизнес с General Electric, основавайки компания Honeywell Information Systems, която се представя добре на пазара за мейнфрейми.

През 1986 година, с появата на персоналните компютри, е образувано съвместно предприятие с Compagnie des Machines Bull (Франция) и NEC Corporation (Япония), получило името Honeywell Bull. Частта на собствеността на Honeywell постепенно намалявала и през 1991 година компанията напуска компютърния бизнес. Разработките на компанията в цифровата компютърна сфера са използвани впоследствие в традиционната ѝ специализация – автоматичното управление, интеграцията на датчици и уреди в авиацията.

През 1986 година корпорация Honeywell закрепва значително положението си в аерокосмическия отрасъл, като придобива компания Sperry Aerospace, което прави Honeywell водещ световен внедрител на бордови радиоелектронни системи. С придобиването на Sperry асортиментът на Honeywell се разширява с органи за управление на полетите, космически летателни апарати и първата система за предупреждение за движението на вятъра, сертифицирана от Федералната агенция за гражданска авиация.

През 1999 година гигантът AlliedSignal придобива Honeywell и решава да запази името ѝ заради известността му. Централното управление на компанията става офисът на AlliedSignal в Мористаун, Ню Джърси. Компаниите споделят общи бизнес интереси в сферата на аерокосмическия и автомобилния отрасъл, химическите продукти, системите за управление за сгради и предприятия.

През 2000 година Honeywell придобива Pittway и получава голяма част от пазара за системи за противопожарна защита и безопасност.

През 2002 година, под ръководството на новия председател и главен изпълнителен директор на Honeywell, компанията се трансформира от компания с три конкуриращи се корпоративни култури (AlliedSignal, Pittway и предишната Honeywell) в „единната“ Honeywell. Компанията става глобален лидер в промишлеността, който инвестира в продукти, процеси, хора и в по-голямо присъствие.

Honeywell се превръща в компания, която изпълнява поставените задачи, надминава конкурентите си и осигурява доходи на акционерите си на 400%. Honeywell има над 800 придобивания и 500 продажби през този период.

През 2018 година Дариус Адамчик става председател и главен изпълнителен директор на Honeywell. Той се присъединява към компанията през 2008 година и заема редица ръководни длъжности, включително и главен оперативен директор за година, а след това президент и главен изпълнителен директор. Дариус отделя специално внимание на забързването на органичния растеж на Honeywell, на увеличаването печалбите, трансформирането на компанията в първокласен разработчик на програми и промишлени технологии, на ефективното управление на капитала и изграждането на култура на високоефективна работа.

В момента централното управление на Honeywell се намира в Шарлот (Северна Каролина) и има около 970 офиса в 70 държави. В компанията работят над 110 000 служители по цял свят, от които над 18 000 инженери и 9 000 разработчици на програмно обезпечение.

Продукция, решения и технологии от Honeywell

Аерокосмическа техника

Honeywell разполага с едно от най-големите портфолиа от продукти и услуги с аерокосмическа насоченост. Корпорацията има стотици изобретения и технологии, които се използват в буквално всеки самолет и космически летателен апарат – от системи и услуги за предаване на данни, спътникова връзка и оборудване на кабината на екипажа до двигатели, шасита и спирачни системи.

Авиокомпании

Системи, продукти и услуги за по-безопасни, удобни и ефективни полети, които се използват в буквално всеки самолет в света.

Бизнес авиация

От авиониката до двигателите. За безопасността, топлинната ефективност и комфорта на пасажерите и операторите на бизнес самолетите.

Обща авиация

Иновативни и интуитивно разбираеми продукти и услуги за пилоти в общата авиация.

Вертолети

Продукти и услуги за безопасни полети и мониторинг на местоположението на вертолетите. Двигатели. Високоскоростен интернет на борда, предаване на текстови съобщения и гласова връзка.

Промишлена автоматизация

Honeywell заема водещи позиции в сферата на автоматизацията на технологичните процеси, производството на контролно-измервателни уреди и услуги за различни отрасли в промишлеността. Програмните решения и инструменти от Honeywell дават на производителите конкурентни предимства и помагат да се извлекат дивиденти и при използването на технологиите за промишлен интернет (IIoT).

Honeywell UOP

Honeywell UOP е водещ международен доставчик и лицензодател на технологии за преработка, катализатори, адсорбенти, оборудване и консултантски услуги за нефтопреработването, нефтохимическия и газопреработвателния отрасли.

Решения за процесите на горене

Промишлена горивна автоматика, горелки и горивни системи, точково топлоподаване с оптимално налягане, температура, разход, в рамките на безопасността на процеса, подобряване работата на обектите чрез калкулиране на одитите, системното проектиране и техническото обслужване.

Високоефективни материали

Honeywell произвежда широк спектър от високоефективни продукти, включително екологично безопасни хладилни агенти и материали, използвани за производство на кабели, компютърни чипове, фармацевтични опаковки.

Решения за сгради

Honeywell създава продукти, програмно обезпечение и технологии, използвани в над 10 милиона сгради по света. Те предлагат решения, които се управляват комфортно, безопасно, ефективно и пестеливо.

Промишлена безопасност

Honeywell Industrial Safety е най-големият в света доставчик на средства и решения за индивидуална защита, газов анализ, електробезопасност, решения за бързо реагиране, а също е и единственият производител, който предоставя комплексно решение за обезопасяване на работниците от всички отрасли на промишлеността – както за мъжете, така и за жените, от главата до петите.

Широкият асортимент от средства за индивидуална защита и система за откриване на газове и пламък осигурява безопасността на персонала и предприятията. Те произвеждат дори обувки за работа и за активна почивка.

Автоматична идентификация и сензорен контрол

Устройствата за снемане и предаване на данни осигуряват оперативно получаване и обработване на информация, подпомагат повишаването на производителността на персонала, помагат да се анализират ефективно данните за вземането на бизнес решения. Основните пазари са търговията на дребно, транспортният и складовият сектор, здравеопазването.

Принтери, скенери и мобилни компютри за сканиране на данни от Honeywell

Това са устройства, които повишават производителността и безопасността на работното място.

Гласови решения Honeywell Voice

За повишаване ефективността на производствените процеси и събирането на данни с помощта на гласово управление.

Програми

Усъвършенствано управление и оптимизация на функционалните възможности на устройствата.

Сензорен контрол

Датчици, превключватели и апарати за авиацията, селското стопанство и товарната техника, оборудване за строителството, нефта и газа.

Honeywell произвежда разнообразие от търговски и потребителски продукти, предоставя инженерни услуги за широк кръг клиенти, от частни потребители до големи корпорации и правителства.

Компанията е водещ производител в областта на баркод оборудването, с богато портфолио – индустриални мобилни компютри, мобилни компютри за бизнеса, баркод скенери, етикетни принтери и др

„Алфа Партнър“ ЕООД е Златен партньор на Honeywell - Gold Partner.

Марка: Honeywell Модел: Dolphin 70e компютър
Dolphin 70e Мобилен компютър, hands-free, Windows, 4.3 inch, Wi-Fi, 1670 mAh/3340 mAh..
Марка: Honeywell Модел: Dolphin 75e компютър
Dolphin 75e Мобилен компютър hands-free, Windows/Android, 4.3 inch, Wi-Fi, 1670 mAh/3340 mAh..
Марка: Honeywell Модел: Dolphin CT60 Mобилен компютър
Dolphin CT60 на Honeywell е удобно и лесно за употреба, защитено от прах и вода (IP65 и IP67), с мощен процесор (Qualcomm Snapdragon 660), поддържа 4G LTE, както и NFC комуникация, има дълготраен заряд на батерията (4040 mAh). Отличава се с поддръжка на четири поко..
Марка: Honeywell Модел: IH25 RFID четец
IH25 UHF RFID четец от Honeywell е мобилно устройство от индустриален клас за прочитане и запис на RFID тагове. Това устройство може да се използва в търговските зали на магазини, в логистични центрове, в транспорта, складовете, производството.Функционални възможности на IH25 UHF RFID четецHoneywell..
Марка: Honeywell Модел: IH40 RFID четец
Днес търговците на дребно, веригата за доставки и транспортните и логистичните мениджъри са под голямо напрежение, защото трябва да проследяват и управляват наличностите и пратките и да осигурят те да бъдат на правилното място и в точното време.Ако има неточности в инвентара в магазините, може да се..
Марка: Honeywell Модел: Thor CV31 Компютър
Thor CV31 Компютър, Windows, 6.5 inch, Wi-Fi, NFCThor CV31 компютър от производителя Honeywell, предвиден за монтаж на мотокари и други подемно-транспортни машини, е проектиран с компактен размер, който не пречи на видимостта на работниците и в същото време предоставя достатъчно голям екран за свобо..
Марка: Honeywell Модел: Thor VM2 Компютър
Thor VM2 Компютър, Windows, 9.7 inch, Wi-FiThor VM2 надгражда успешния и вече познат VM1 компютър от Honeywell, като се отличава с широк набор от възможности. Адаптивен към нуждите на операторите, устройството повишава производителността на работното място. Предназначен за употреба в обстановки с ви..
Марка: Honeywell Модел: Thor VM3 Компютър
Thor VM3 Компютър, Windows, 10.4 inch, Wi-FiThor VM3, от производителя Honeywell, е проектиран за употреба в най-тежките условия – екстремни температури, вибрации, прах, устойчив на удари. Основно приложение, компютрите намират в складове, производства, транспорт и логистика и др..
Марка: Honeywell Модел: Thor VM3A Компютър
Thor VM3A Компютър с операционна система Android и 12-1-инчов дисплей от Honeywell за мотокари в складове и производствени предприятия е с иновативни функции, които помагат да бъдат изключени паузите в работния процес и да получите максимална възвращаемост на вложенията си.Защитеният мобилен компютъ..
Марка: Honeywell Модел: VM1A компютър
VM1A Компютър, Android, 8 inch, Wi-FiПроектиран със сходни характеристики на вече познатите модели Thor VM1 и CV41 - VM1A компютър от Honeywell е компактен, ергономичен и устойчив дизайн. Проектиран е с мощен 8-ядрен Qualcomm 660 процесор. VM1A е снабден с голям 8 inch дисплей с яркост до 400 n..
EDA61K Мобилен компютър, Android, 4 inch, 2D, Wi-Fi, 4G LTE, 7000 mAh EDA61K Мобилен компютър, Android, 4 inch, 2D, Wi-Fi, 4G LTE, 7000 mAh
Най-продаван
Марка: Honeywell Модел: EDA61K Мобилен компютър
Honeywell ScanPal EDA61K Мобилен компютър, Android, 4 инча, 2D, Wi-Fi, 4G LTE, 7000 mAh.Honeywell ScanPal EDA61K мобилен компютър, с Android 9, е снабден с 4 инчов сензорен дисплей. Мобилният терминал се предлага с цифрова клавиатура (34 клавиша) или буквено-цифрова (47 клавиша). Поддържа Wi-Fi ..
Марка: Honeywell Модел: PC42D Етикетен принтер
PC42D Термодиректен етикетен принтер, 203 dpi, USB от HoneywellКато част от PC серията, настолни етикетни принтери на Honeywell, PC42d са компактни, лесни за инсталиране и за употреба и освен това са на достъпна цена. Предназначени са основно за транспорт и логистика, търговия на дреб..
490.00 лв.
Марка: Honeywell Модел: EDA5S Мобилен компютър
ScanPal EDA5S Мобилен компютър е новият мобилен компютър на Honeywell от серията ScanPal, оборудван с 8-ядрен процесор Qualcomm Snapdragon с честота 2,0 GHz и надеждна безжична връзка чрез NFC, Wi-Fi 5, Bluetooth v5.1 и 4G LTE.Уникалният 5,5-инчов сензорен дисплей Gorilla Glass и ергономичният индус..
Марка: Honeywell Модел: RT10W Таблет
Защитеният таблет с вграден сканиращ модул RT10W от Honeywell е създаден за оптимизирано управление на устройствата, лесен за използване и на много добра цена. Независимо дали сте ръководител, служител, мениджър или специалист в обслужването на клиенти, RT10W таблетът ще помогне в работния процес с ..
Марка: Honeywell Модел: Voyager 1602g Баркод скенер
Voyager 1602g Джобен баркод скенер 1D, Bluetooth, с USB кабел от HoneywellВъпреки малкия си размер, джобният скенер Voyager 1602g на Honeywell предлага висока производителност на сканиране на достъпна цена и е добро решение за устройство, придружаващо таблет. Предназначен е основно за търговият..
489.26 лв. 548.53 лв.
Марка: Honeywell Модел: Dolphin CK65 Мобилен компютър
Dolphin CK65 Мобилен компютър, Android, 4 inch, 2D, Wi-Fi, NFC, 5100 mAhDolphin CK65 е проектиран на хардуерната платформа - Honeywell Mobility Edge, чрез която се осъществява лесно внедряване и управление на Android устройства. Мобилният компютър  е следващо поколение на успешните серии CK3X..
Марка: Honeywell Модел: RT10A Таблет
Защитеният таблет RT10A от Honeywell е лесен за усвояване, на добра цена е и поддържа технологии за оптимизирано управление на устройствата. RT10A Таблет с вграден сканиращ модул се вписва лесно във всякакви ежедневни работни процеси – подходящ е и за ръководители, и за служители, и за мениджъри, и ..
Марка: Honeywell Модел: Voyager 1602g Баркод скенер
Voyager 1602g Джобен баркод скенер 2D, Bluetooth, с USB кабел от HoneywellВъпреки малкия си размер, джобният скенер Voyager 1602g на Honeywell предлага висока производителност на сканиране на достъпна цена и е добро решение за устройство, придружаващо таблет. Предн..
653.45 лв. 766.92 лв.
Марка: Honeywell Модел: SF61B Баркод скенер
SF61B Джобен баркод скенер 2D, Bluetooth от HoneywellДжобният скенер SF61B на Honeywell е компактен, освен това е изключително здрав, предлага висока производителност на сканиране на достъпна цена и е добро решение за устройство, придружаващо таблет. Предназначен е основно за складове и фабрики..
Марка: Honeywell Модел: EDA71 Таблет
Най-добрият сред защитените бизнес таблети. Таблет EDA71 със 7-инчов екран е гъвкаво решение, подходящо за широк спектър от работни процеси в сферата на търговията на дребно, директните доставки, обслужването на терен, превозването и логистиката.Този таблет е с достатъчно голяма мощност, необходима ..
EDA70 Таблет, Android, 7 inch, Wi-Fi, NFC, 4000 mAh
Спрян от продажба
Марка: Honeywell Модел: EDA70 Таблет
EDA70 Таблет, Android, 7 inch, Wi-Fi, NFC, 4000 mAhНовият ScanPal EDA70 на Honeywell– здрав 7 inch таблет от корпоративен клас, осигуряващ свързаност в реално време през Wi-Fi или 4G мрежата, бързи възможности за улавяне на данни и високи нива на надеждност. EDA70 е лек и удобен, същевреме..
Марка: Honeywell Модел: EDA51 Мобилен компютър
EDA51 Мобилен компютър, Android, 5 inch, 2D, Wi-Fi, 3G/4G LTE, NFC, 4000 mAhEDA51 разполага с 5 inch сензорен дисплей, който визуализира повече информация на екрана и улеснява въвеждането на данни от операторите. Работи с Android 8, предлага бърза Wi-Fi връзка - 802.11a/b/g/n/ac, 4G..
Марка: Honeywell Модел: EDA51K Мобилен компютър
EDA51K Мобилен компютър от Honeywell е устройство за събиране на данни с хардуерна клавиатура и висока степен на защита (IP65). Този мобилен компютър издържа на въздействието на прах, вода, удари, вибрации, влажност, високи и ниски температури и дори на статичното електричество.ScanPal EDA51K се отл..
Марка: Honeywell Модел: CT45 Мобилен компютър
CT45 мобилен компютър за високоефективно сканиране на баркодовеНовата линия защитни мобилни компютри от Honeywell CT45 е създадена, за да отговори на все по-големите нужди на служителите в електронната търговия.CT45 мобилният компютър е ориентиран за употреба там, където е необходимо сканиране, опак..
Показани 1 от 24 | 84 (4 Страници)
Този сайт изпозлва бисквитки. Научете повече