Меню
Your Cart

Настолни баркод скенери

Марка: Datalogic Модел: Magellan 1500i Баркод скенер
Magellan 1500i Баркод скенер 2D от DatalogicMagellan 1500i настолен баркод скенер на производителя Datalogic се характеризира с компактни размери и стилен дизайн, което го прави подходящ за употреба в обстановки с ограничено пространство. Намира основно приложение в сферата на търговията, администра..
Марка: Datalogic Модел: Magellan 800i Баркод скенер
Magellan 800i Баркод скенер 2DРаботна температура - 0° C до 40° C...
Марка: Datalogic Модел: Magellan 800i Баркод скенер
Magellan 800i Баркод скенер 1DРаботна температура - 0° C до 40° C...
Марка: Datalogic Модел: Magellan 1100i Баркод скенер
Magellan 1100i Баркод скенер 1DРаботна температура - 0° C до 40° C...
Марка: Datalogic Модел: Magellan 1100i Баркод скенер
Magellan 1100i Баркод скенер 2DРаботна температура - 0° C до 40° C...
Марка: Datalogic Модел: Gryphon I GPS4400 Баркод скенер
Gryphon I GPS4400 Barcode scanner 2DРаботна температура - 0° до 50° C...
Марка: Honeywell Модел: QuantumT 3580 Баркод скенер
QuantumT 3580 Баркод скенер 1DРаботна температура: -20° C до 40°...
Марка: Honeywell Модел: Genesis 7580g Баркод скенер
Genesis 7580g Баркод скенер 2DРаботна температура - 0° C до 40° C...
Марка: Honeywell Модел: Solaris 7980g Баркод скенер
Solaris 7980g Баркод скенер 2DРаботна температура: 0° C до 40° C...
Марка: Zebra Technologies Модел: DS9808-R Баркод скенер
DS9808-R Баркод скенер 2DDS9808-R баркод скенер на Zebra Technologies е проектиран с иновативен хибриден дизайн и компактен размер, което го прави удобен за употреба в обстановки с ограничено пространство. Скенерът може да бъде използван като ръчен (handheld) или настолен (hands-free), а преминаване..
Марка: Zebra Technologies Модел: DS9808 Баркод скенер
DS9808 Баркод скенер 2DПрепоръчителна работна температура -  0° C до 40° C..
Марка: Honeywell Модел: Genesis XP 7680g
Honeywell Genesis XP 7680g сканира баркодове с до 20% по-бързо от предходни модели.Genesis XP 7680g баркод скенерът е с подобрена технология за сканиране - повишава производителността и гарантира висока ефективност на работното място. Honeywell баркод четецът с лекота сканира бледо принтирани ил..
Orbit 7190g Баркод скенер 2D Orbit 7190g Баркод скенер 2D
На склад -15 %
Марка: Honeywell Модел: Orbit 7190g Баркод скенер
Orbit 7190g Баркод скенер 2DOrbit 7190 на Honeywell e иновативен, с елегантен дизайн, лека конструкция и на достъпна цена. Предназначен за употреба основно в търговски обекти, болници, бензиностанции и др. Настолният баркод четец се справя отлично с улавянето на линейни (1D) баркодове..
463.94 лв. 548.10 лв.
Марка: Zebra Technologies Модел: DS9308 Баркод скенер
DS9308 Баркод скенер 2D, Digimarc от Zebra TechnologiesDS9308 е следващо поколение настолен баркод четец на добре познатия и успешен модел на производителя - DS9208. Проектирани със стилен, компактен и устойчив дизайн, скенерите намират широко приложение в сферата на търговията, ресторантьорств..
498.11 лв. 646.42 лв.
Марка: Datalogic Модел: Cobalto CO5300 Баркод скенер
Cobalto CO5300 1D Баркод скенер от Datalogic..
DS9208 Баркод скенер 2D
Спрян от продажба
Марка: Zebra Technologies Модел: DS9208 Баркод скенер
DS9208 Баркод скенер 2DDS9208 баркод скенер от Zebra Technologies е проектиран със стилен и компактен дизайн, което го прави широко приложим. Бързо и лесно декодиране на линейни (1D), двумерни (2D) и PDF417 баркодове от различни повърхности – отлично се справя с прочитането на кодове както..
LS7708 Баркод скенер 1D
Спрян от продажба
Показани 1 от 19 | 19 (1 Страници)

Баркодовете са много ново изобретение на човека. Благодарение на тях при сканирането можете да получите цялата необходима информация за определена стока. В списъка с информация се включва и мястото на производство, и името, и цената, и промоционалните предложения, и т.н.

Устройствата, които четат цялата тази информация, вкарана в баркодовете, се наричат скенери. На пазара разнообразието от такива четци е огромно. А ние от Алфа Партнър си партнираме с водещите производители на високотехнологично баркод оборудване, за да Ви предложим най-качествените и надеждни модели баркод скенери.

В големите търговски фирми на касите най-често се използват настолни баркод скенери. Това позволява да се увеличи значително пропускателната способност на касата.

Настолните баркод скенери могат да се използват както като самостоятелни единици за сканиране на баркодове от опаковките на стоките, така и заедно с ръчни баркод скенери.

Настолните баркод скенери се делят на два типа спрямо начина на получаване на данни от баркодовете:

Линейни настолни баркод скенери

За разлика от ръчните четци на баркодове, настолните баркод скенери използват не един, а няколко лъча, най-малко 5. Тези линии лъчи са разположени на различни нива и образуват мрежа от пресичащи се под различни ъгли лъчи.

Така служителят може да не се опитва да пригоди четеца към стоката или продукта, просто доближава обекта до баркод четеца и го прокарва през тази мрежа от лъчи. С другата си ръка служителят може да вземе следващия продукт и да го подготви за сканиране. Тази особеност позволява да се ускори в два, дори в три пъти повече обслужването на клиентите.

Тази технология има и слаби места. Плътната мрежа от лъчи има промеждутъци и е възможно баркодът да попадне в някой от тях, заради което продуктът ще трябва да се прокара отново, докато баркодът му бъде сканиран успешно. Другото слабо място е, че след време се износва и излиза от строя. Ресурсът е огромен, но не е безграничен.

Imager настолни баркод скенери

Принципът на работа на този тип баркод четци е сходен с този на цифровия фотоапарат. Със скенера се прави цифрова снимка на продукта и след това вградената в скенера програма намира на снимката баркода и го разпознава.

Този тип настолен баркод четец извършва сам авто корекция спрямо външните условия на работа: авто фокус на баркода, по-голям контраст на изображението, поправка в прочита на баркода (огънат, изтрит), а всичко това отнема минимално време.

Периодът, в който ще Ви служи надеждно такъв тип устройство, е по-голям от този, в който ще можете да работите с линеен (1D) настолен баркод скенер. По-голям е и списъкът на поддържаните баркодове. Освен линейни, може да сканира и двумерни (2D) баркодове, а това позволява тези скенери да се използват и с маркетингови цели – за сканиране на промо кодове например.

Днес всички водещи производители на настолни баркод скенери, такива като Zebra Technologies, Honeywell, Datalogic и други, внедряват активно в разработките си технологията Image. Това е гаранция, че тази технология има бъдеще и ще се развива в бъдещите модели настолни баркод скенери.

Настолен баркод скенер трябва да се избира и купува спрямо функциите му, радиуса му на действие и т.н.

Предимства на настолните баркод скенери

Настолните баркод скенери винаги са се отличавали със своята висока производителност. Те са мултифункционални. За да използвате настолен баркод скенер, трябва само да приближите баркода до сканиращата част на устройството и ще получите необходимата информация.

При настолните баркод скенери лъчите са няколко, заради което мрежата от лъчи може да прочете баркодове с различна сложност и при всякакво състояние. Това пести време. При по-старите модели потребителите трябваше да вложат повече време и усилия, за да нагодят продукта правилно, за да се сканира. Но по-новите модели са много по-чувствителни и затова са най-често първият избор на съдържателите на складове и търговски обекти.

Предимства от употребата на настолни баркод скенери

  • Оперативност в обслужването на клиенти;
  • Пестене на време и усилия;
  • Възможност за сканиране на всички видове баркодове (линейни, двумерни, повредени, изтрити, скъсани);
  • Някои модели настолни баркод скенери могат да работят освен като четци, и като везни.
Алфа Партнър ЕООД предлага разнообразие от настолни баркод скенери на производителите Zebra Technologies, Datalogic и Honeywell, които се отличават с компактни размери и са подходящо решение за обстановки с ограничено пространство. Намират основно приложение в сферата на търговията.

Настолните баркод четци се поставят върху работния плот за бърза идентификация на продуктите. Само чрез приближаване на стоката до четеца, без необходимост продуктът да бъде подравняван спрямо скенера, разчитат за секунди баркодовете (1D/2D).

Този сайт изпозлва бисквитки. Научете повече