Меню
Your Cart

Индустриални баркод скенери - здрави и надеждни, висока производителност

Марка: Honeywell Модел: Granit 1981i Баркод скенер
Granit 1981i Баркод скенер 2D, Bluetooth от HoneywellБезжичните индустриални баркод скенери, Granit 1981i се справят отлично с прочитането на всеки линеен (1D) и двумерен (2D) баркод, omnidirectionally - не е необходимо да подравнявате баркода спрямо скенера. Осигуряват широк обхват на сканиран..
Марка: Honeywell Модел: Granit 1980i Баркод скенер
Granit 1980i Баркод скенер 2D от HoneywellИндустриалният баркод скенер, Granit 1980i на Honeywell е конструиран, така че да издържи и на най-тежките условия на труд. Предназначен е основно за употреба в складове и фабрики, индустриална среда, в дистрибуционни центрове.Granit 1980i осигуряв..
Марка: Honeywell Модел: Granit 1911i Баркод скенер
Granit 1911i Баркод скенер 2D, Bluetooth от HoneywellКато част от Honeywell, серията Granit - изключително здрава серия скенери, Granit 1911i са предназначени за едни от най-суровите среди – складове, фабрики, производства. Granit 1911i осигурява отлично качество на сканиране на всеки линеен (1..
Марка: Honeywell Модел: Granit 1910i Баркод скенер
Granit 1910i Баркод скенер 2D от HoneywellHoneywell Granit 1910i е индустриален баркод скенер, който поддържа както линейни, така и двумерни баркодове. Изключително здрав е – проектиран за работа дори в най-тежките условия на труд. Предназначен е основно за употреба в складове и фабрики, индуст..
Марка: Honeywell Модел: Granit 1280i Баркод скенер
Granit 1280i Баркод скенер 1D от Zebra Technologies от HoneywellКато част от семейството индустриални скенери Granit на Honeywell, Granit 1280i е изключително здрав – проектиран за работа дори в най-тежките условия на труд. Предназначен е основно за употреба в складове и фабрики, индустриална с..
Марка: Zebra Technologies Модел: LI3678-ER Безжичен линеен баркод скенер
LI3678-ER Баркод скенер 1D, Extended Range, Bluetooth от Zebra TechnologiesЛинейните баркод скенери LI3678-ER са  част от новата серия на Zebra Technologies - ултра-устойчиви индустриални четци. Предназначени са за употреба основно в складове, производства, индустриална среда.&nb..
Марка: Zebra Technologies Модел: LI3608-ER Баркод скенер
LI3608-ER Баркод скенер 1D, Extended Range от HoneywellЛинейните баркод скенери LI3608-ER са част от новото поколение четци на Zebra Technologies. Серия 3600 устройства са определени като най-устойчивите скенери в своя клас. Предназначени са за употреба основно&nbs..
Марка: Zebra Technologies Модел: DS3678-HP Баркод скенер
DS3678-HP Баркод скенер 2D, High performance, BluetoothДигиталните ръчни скенери DS3678-HP са предназначени за употреба основно в складове и фабрики, индустриална среда. DS3678-HP безжичните четци са аналог на жичните скенери DS3608-HP и съответно ..
Марка: Zebra Technologies Модел: DS3678-SR Баркод скенер
DS3678-SR Баркод скенер 2D, Standard range, Bluetooth от Zebra TechnologiesДигиталните ръчни скенери DS3678-SR са част от новата серия на Zebra Technologies - най-здравите индустриални скенери в своя клас. Предназначени са за употреба основно в складове, производства, индустриална среда. Безжич..
Марка: Zebra Technologies Модел: LI3678-SR Баркод скенер
LI3678-SR Баркод скенер 1D, Standard range, Bluetooth от Zebra TechnologiesЛинейните баркод скенери LI3678 са  част от новата серия на Zebra Technologies - ултра-устойчиви индустриални четци. Предназначени са за употреба основно в складове и производства. Служат за бързо и лесно причитане на&nb..
Марка: Zebra Technologies Модел: LI3608-SR Баркод скенер
LI3608-SR Баркод скенер 1D, Standard range от Zebra TechnologiesЛинейните баркод скенери LI3608 са част от новото поколение четци на Zebra Technologies. Серия 3600 устройства са определени като най-устойчивите скенери в своя клас. Предназначени са за употреба основно в производствени среди, складове..
Марка: Zebra Technologies Модел: LS3408-ER Баркод скенер
LS3408-ER Баркод скенер 1D, Extended RangeLS3408-ER индустриален баркод четец на производителя Zebra Technologies се отличава с устойчив и в същото време компактен дизайн, който го прави основно приложим в тежки условия на труд – производства, складове, дистрибуционни центрове, търговия на едро и др..
Марка: Datalogic Модел: PowerScan PD9530-DPM Evo Баркод скенер
PowerScan PD9530-DPM Evo Баркод скенер 2D, DPM от DatalogicPD9530-DPM Evo жичен баркод скенер на Datalogic е със степен на защита IP65, което го прави устойчив на прахови и водни частици. Намира широко приложение в индустриални условия. Баркод четецът има способност за  бързо и безпроблемно раз..
Марка: Datalogic Модел: PowerScan PM9500-DPM Evo Баркод скенер
PowerScan PM9500-DPM Evo 2D, DPM, Bluetooth безжичен баркод скенер от DatalogicPowerScan PM9500-DPM Evo Баркод скенер на Datalogic се отличава с ергономичен и устойчив дизайн – степен на защита IP65, което го прави широко приложим в индустриални условия. Баркод четецът има способност за  бързо ..
Марка: Datalogic Модел: PowerScan PBT9500-DPM Evo Баркод скенер
PowerScan PBT9500-DPM Evo Баркод скенер 2D, DPM, Bluetooth от DatalogicPBT9500-DPM Evo безжичен баркод четец на Datalogic разчита DPM (Direct Part Marking) кодове, линейни (1D) и двумерни (2D) баркодове, като разполага с опция за omnidirectional сканиране – не е необходимо скенерът да се подравнява ..
Марка: Datalogic Модел: PowerScan PM9500 Баркод скенер
PowerScan PM9500 Баркод скенер 2D, STAR от DatalogicPowerScan PM9500 дигитален безжичен баркод скенер на Datalogic е проектиран с устойчив дизайн, предназначен за употреба в тежи условия на труд. Използва се в производствени среди, складове, дистрибуционни и логистични центрове. Баркод четецът се от..
Марка: Datalogic Модел: PowerScan PBT9500 Баркод скенер
PowerScan PBT9500 Баркод скенер 2D, BluetoothPowerScan PBT9500 баркод скенер на Datalogic се базира на безжична Bluetooth технология, която позволява пълна свобода на операторите и мобилност навсякъде, без ограничение в движенията. Скенерът е проектиран с ергономичен, но в същото време здрав дизайн,..
Марка: Datalogic Модел: PowerScan PD9500 Баркод скенер
PowerScan PD9500 Баркод скенер 2D от DatalogicPD9500 баркод скенер разполага с най-новия софтуер на Datalogic за декодиране на кодове, като безпроблемно разчита линейни (1D) и двумерни (2D) баркодове на разстояние над 1 m, в зависимост от резолюцията на баркода. Технологията на производителя 3GL (тр..
Марка: Zebra Technologies Модел: MT2070 Баркод скенер
MT2070 Баркод скенер 2DMT2070 баркод скенерът на Zebra Technologies,с Windows CE 5.0, се отличава с хибриден дизайн - баркод четец и мобилен компютър в едно. Повишава производителността на работния процес, елиминирайки нуждата от употреба на отделни устройства. Баркод скенерът е със степен на защита..
Марка: Zebra Technologies Модел: LS3578-ER Баркод скенер
LS3578-ER Баркод скенер 1D, Extended RangeLS3578-ER баркод четец от производителя Zebra Technologies осигурява надеждност, сигурност и удобство на операторите по време на работа, благодарение на устойчивия си дизайн и възможността за извършване на безжични операции – няма кабел, който да ограничава ..
Марка: Honeywell Модел: Granit 1991i Баркод скенер
Сред компаниите, които веднага предизвикват ефект на безусловно разпознаване и положителна реакция само от едното чуване на името, Honeywell заема специално място. Първоначално компанията е работела на военния сектор, това ниво на качество и надеждност на всички устройства, произведени по лиценз или..
Марка: Honeywell Модел: Granit 1990i Баркод скенер
Granit 1990i Баркод скенер е 2D скенер със стандартен (SR) или с гъвкав (XR) обхват със свръхвисока степен на защита, който помага на потребителите да получат максимална производителност на труда си и безотказна работа. Най-добрата в неговия клас издръжливост осигурява ниска обща стойност на баркод ..
Марка: Zebra Technologies Модел: DS3678-KD Баркод скенер
DS3678-KD 2D безжичен баркод скенер за индустриално приложение – изключително здрав четец на баркодове!Панел с бутони и цветен дисплей – универсално решение за гарантирана неповторима производителностСкладовите съоръжения, компаниите за търговия на дребно и производителите изпитват изключителен нати..
Марка: Zebra Technologies Модел: DS3678-DP Баркод скенер
DS3678-DP Баркод скенер 2D, DPM, Bluetooth от Zebra TechnologiesКато част от Zebra Technologies, серия 3600, дигиталните ръчни скенери DS3678-DP са изключително бързи, точни, с устойчив дизайн и управляемост. DS3678-DP работи с Bluetooth v4.0, който позволява бърза безжична комун..
Показани 1 от 24 | 41 (2 Страници)

Индустриалните баркод скенери са четци за цифрови символи от продукти и опаковата им с последващо предаване на прочетената информация на компютър, онлайн касов апарат, POS терминал.

„Заточени“ да работят в тежки условия и създадени за интензивна работа, корпусът на индустриалните баркод скенери е защитен от прах и влага (предлагаме индустриални баркод четци със степен на защита от IP65 до IP68), устойчиви на механични въздействия. Работят при широк температурен диапазон – от -30 до +50 градуса по Целзий.

Сфери на употреба на индустриалните баркод скенери

Индустриални баркод скенери се използват в производствени предприятия, в големи складове, в търговски обекти. Други сфери на употреба на този тип четци са:

 • Аерокосмическата, електронната, автомобилната промишленост;
 • Логистиката;
 • Хотелиерският бизнес;
 • Икономиката;
 • Фармацевтиката и т.н.

Как да изберете правилно индустриален баркод скенер?

От всички баркод скенери на най-висока цена са индустриалните такива. Това се дължи на бързата им работа и на това, че са силно защитени. Колкото повече клиенти и колкото по-голям асортимент от стоки имате, толкова по-мощен и по-производителен трябва да е индустриалният баркод скенер, за да се справи с обработването на голям обем баркодове. В противен случай служителите няма да се справят със задачите си и това ще доведе до негативни последици за бизнеса под формата на по-малко лоялни клиенти и контрагенти, неспазени срокове за доставка и други нежелани фактори.

Функционални възможности на индустриалните баркод четци

Изборът на индустриален баркод скенер трябва да се базира на функционалните му възможности, а именно:

 • Сканиращ модуллинейните баркод скенери могат да четат само линейни (1D) баркодове. За сканиране на продукти с 2D баркодове, са необходими съответните Imager модули.
 • Скорост на сканиранеиндустриалните баркод скенери са бързи, това е едно от основните им предимства. Те сканират данни с честота до 600 сканирания в секунда.

Колкото по-голяма е пропускателната способност на компанията Ви, толкова по-производително трябва да бъде устройството.

Тип сканиращ модул

Сред индустриалните баркод скенери има, както вече споменахме, линейни и двумерни устройства. Типовете на сканиращия модул са:

 • SR – за сканиране на разстояние до 60 см;
 • MR – до 6 м;
 • LR – до 15 м;
 • ER – 20 и над 20 м;
 • HD – за разпознаване на баркодове с висока плътност, дребна маркировка;
 • DL – за сканиране на информация от шофьорски книжки, лични карти;
 • DPM – за сканиране на баркодове, нанесени с директна маркировка.

За работа в големи складове, където трябва да се сканират кодове на стоки на по-горни нива, за предпочитане са четците за отдалечено сканиране. За сканиране в електронната промишленост подходящи са четците с DPM модул. За пазара за бижута, тютюневи изделия и друга продукция с дребни баркодове са подходящи HD скенерите.

Степен на защита

При избор на индустриални баркод скенери спрямо степента на защита трябва да обръщате внимание на следните характеристики:

 • Устойчивост на удари – баркод четците от индустриалния клас издържат на многократни изпускания върху бетон от височина от 1,8 до 3 метра. Ако служителят работи на високо, е най-добре да използва устройство с възможно най-високата устойчивост на удари – няма да се повреди, ако случайно му се изплъзне от ръцете и падне върху твърда повърхност.
 • Защита от прахиндустриалните баркод четци, защитени с клас IP65 и повече, се използват в силно запрашени условия. Четците с ниво на херметичност IP68 позволяват да се работи на проливен дъжд, издържат на потапяне във вода до 30 минути. Такова оборудване може да се използва навън, независимо от сезона и метеорологичните условия.
 • Устойчивост на ниски температури – скенерите със свръхзащитен корпус могат да работят в температурен интервал от -30 до +50°C, могат да функционират и в хладилни камери, и в горещи помещения.

С цел повишаване нивото на безопасност Ви препоръчваме да използвате и защитни калъфи за баркод скенери.

Начини за свързване

По тип на свързване индустриалните баркод скенери могат да се разделят на:

 • Жични – „свързват“ се с компютър посредством интерфейсен кабел. Поддържат интерфейси USB, Keyboard Wedge, RS-232, могат да се свързват директно към промишлената мрежа посредством Ethernet без странично оборудване за преобразуване на сигнала.
 • Безжични – взаимодействат си с устройствата „по въздух“ – свързват се посредством Bluetooth.

Безжичните индустриални баркод скенери се използват предимно там, където е необходимо придвижване по територията на предприятието за сканиране на баркодове на стоки или за работа навън.

Тип захранване

 • Жичните модели индустриални баркод четци се захранват от компютър – свързват се с тях посредством интерфейсен кабел.
 • Безжичните модели се захранват с батерия. Продължителността на автономната работа на този тип оборудване зависи от капацитета на батерията. Ако баркод скенерът се използва интензивно. Моделът трябва да е с по-мощна батерия.

Употреба

Удобната употреба на индустриалния баркод скенер се определя от следните опции:

 • Панел за управление – някои модели са с дисплей и бутони за пълноценно управление на сканиращото устройство – намират се на горната (лицевата) страна на корпуса. Служителят може да получава задачи, веднага да ги преглежда, да сканира баркодове и да вижда характеристиките на стоките на дисплея. Този тип баркод скенери са перфектното решение за бизнеси в сферата на услугите и общественото хранене, складове и местата за издаване на поръчки.
 • Обратна връзка – светодиодните индикатори са универсален начин за информиране на потребителя за успешното изпълнение на операциите. Ако не е удобно четецът да се контролира визуално, ще помогне звуковата сигнализация. За работа в шумна среда за предпочитане са моделите с вибриращ сигнал.

Изборът и цената на индустриалните баркод скенери зависят и от стандартния комплект и броя включени в него аксесоари. Колкото повече аксесоари има в комплекта, толкова по-висока ще е цената, за сметка на качеството и удобството.

Ако имате нужда от консултация за избора си на индустриални баркод скенери, не се колебайте да ни потърсите. Специалистите от екипа на Алфа Партнър ще се съобразят с Вашите нужди, изисквания и бюджет и ще могат да Ви предложат най-добрата оферта.

Проектирани с фокус върху издръжливостта и предвидени за експлоатация в тежки условия на труд – производства, складове, транспортни и логистични центрове - индустриалните баркод скенери, част от нашето портфолио, са преминали редица проверки и са тествани при работа в екстремно-променлива среда.

Алфа Партнър ЕООД предлага устойчиви и надеждни индустриални баркод четци на производителите Zebra Technologies, Datalogic и Honeywell.

Този сайт изпозлва бисквитки. Научете повече