Меню
Your Cart

Datalogic

Datalogic е световен лидер за техника на пазара за автоматично събиране на данни и автоматизация на производството, специализиращ в разработването и производството на баркод скенери, мобилни компютри, датчици за откриване, измерване и осигуряване безопасността на персонала, системи за машинно зрение и лазерна маркировка.

Точният и бърз отговор на всяка нужда на клиента, заедно с постоянните иновативни разработки и високо качество на предлаганите продукти, е основен фундамент за успеха на компания Datalogic в продължение на над 40 години. Съвременните решения на компания Datalogic помагат да се повиши ефективността и качеството на операциите по цялата стойностна верига в търговията на дребно, в производството, в транспортния и логистичния отрасли, а също и в здравеопазването.

Устройствата на производителя Datalogic се използват в големи супермаркети и на каса, в големите летища, в транспортните компании и пощенските служби, в големи производствени предприятия и в медицинските учреждения по цял свят, тъй като Datalogic гарантира на своите клиенти готово комплексно решение, което да отговаря напълно на нуждите на пазара, и технологии, които са резултат от професионален опит, трупан с десетилетия.

Datalogic се гордее с над 40-годишна история, в която постига уникални резултати: над 1200 патента в различни юрисдикции, 7 научно-изследователски центъра и разработки (в Италия, САЩ, Виетнам и Китай); хиляди престижни партньори и клиенти на пет континента.

Компанията се развива и расте в продължение на много години благодарение на вниманието, което отделя за нуждите на клиентите и на високото качество на продуктите си, а също и на значителните инвестиции в изследвания и разработки при поддържане на ръководство, способно да прогнозира успешното развитие на компанията.

Днес компания разполага с над 2800 служители в 27 страни, 13 производствени и ремонтни предприятия в САЩ, Унгария, Словакия, Италия, Китай, Виетнам и Австралия. Компания Datalogic е регистрирана в сегмента STAR на италианската фондова борса от 2001 година под символа DAL.MI. Главният офис на компанията е в град Болоня, Италия.

За баркодовете

На 26-ти юни 1974 г. един служител от супермаркет Marsh в град Трой, щата Охайо, САЩ, за пръв път поднася универсалния код върху опаковката на дъвка Wrigley`s към прозорчето на скенер Datalogic Model A. В този ден се случва наистина историческо събитие, тъй като това е било първото в света сканиране на баркод с помощта на индустриално устройство Datalogic и за пръв път се чул звуковият сигнал за потвърждаване на успешното сканиране.

Този сигнал ознаменува началото на ерата на автоматичното събиране на данни. От времето на първото сканиране технологията за баркодове е направила революция в областта на търговията на дребно и бързото ѝ внедряване е подпомогнало подобряването на производителността и на управлението на наличностите, а също и намаляването на грешките при определяне на цената на стоките и намаляването на физическото напрежение за касиерите.

Точно тези предимства намират приложение по цялата стойностна верига – от производствените цехове до магазините за търговия на дребно, което също е оказало огромно влияние на развитието на други отрасли, такива като промишлено производство, здравеопазване, финансовата сфера и развлекателната индустрия.

Баркод символиката може да се опише най-добре като своего рода „оптична морзова азбука“ – серия от черни щрихи и бели промеждутъци между тях с различна ширина, напечатани на етикети, които трябва да разшифрова скенер, измерващ отражението на светлината и преобразуващ баркода в цифри и букви, които се предават на компютър.

Основното предимство, което имат баркодовете, е скоростта, простотата и точността на разчитане и предаване на информацията за единица продукт, която трябва да се проследи или контролира.

Тъй като баркод етикетите се закрепват лесно или могат да се печатат непосредствено на буквално всякакъв материал (например на кутии, пликове, бутилки, опаковки, книги, метални кутии и т.н.), те са най-икономичното и точно решение за събиране на данни.

Ако на ранните етапи сканирането на баркодове се е използвало на касите в търговията, за проследяване на стоки и управление на наличности, то впоследствие тази технология се е разпространила и в други отрасли: проследяване на работното време и посещаемостта, производствените процеси, контрол на качеството, сортиране, регистриране на заявки и поръчки, проследяване на документация, изпращане и приемане на стоки, контрол на достъпа за осигуряване на безопасността в определени зони и дори проследяване и идентификация на селскостопански животни!

Снемането на баркод информация е част от по-широк процес, наречен автоматична идентификация, или Auto ID. Тези сложни системи са подпомогнали да се повиши значително производителността, свързвайки производството, складовите операции, дистрибуцията, продажбите и обслужването в единни информационни управленчески системи, работещи в режим на периодичност или в режим на реално време.

В резултат на това компаниите, специализиращи в търговията на дребно, транспорта и опаковането, а също и производствените компании, предприятията за търговия на едро и доставчиците на услуги са получили големи възможности за повишаване ефективността на работата и на нивото на обслужването на клиенти.

Събирането на данни е необходимо и в областта на здравеопазването, където баркодовете се използват за обновяване и проследяване на електронните медицински картони (EMR) и изписването на лекарства.

С използването на системи на основата на баркод технологията медицинските учреждения могат бързо и точно да вкарат новите данни в електронния медицински картон, вместо да го правят ръчно, което повишава безопасността за пациентите, тъй като почеркът на лекарите е нечетлив.

Историята на Datalogic

1970-те години – пионери в своята област

1972 г. Основаването на Datalogic от Романо Волта. Идеята за създаването на компанията се е зародила в дома на свещеник в една от енориите в района на подножията на Болоня. На началния етап Datalogic представя различно електронно оборудване, след което се включва в разработването и производството на фотоелектрически датчици за текстилни, керамични и опаковъчни предприятия. Скоро вече има нужда от по-голяма производствена площ и Datalogic създава производствена база в Lippo, Болоня.

1974 г. Datalogic излиза на международния пазар, отваря малък офис за продажба на оборудване в Германия.

1976 г. Datalogic започва да продава продукцията си в Япония.

1978 г. С оглед на важността на американския пазар се отваря първата търговска компания с Съединените щати. Към края на 70-те години Datalogic увеличава обема си от работа и разширява мрежата си за обслужване на клиенти, като създава дъщерни компании в основните европейски страни.

80-те години – разширяване на хоризонтите

1980 г. Началото на научните изследвания в областта на оптичните баркод скенери. Ексклузивните лазерни скенери Datalogic намират широко приложение в индустрията в Европа и компанията става технологичен лидер и ориентир в този сегмент от пазара.

1984 г. За пръв път баркод скенер е инсталиран в летище Линате в Милано.

1988 г. Продължавайки политиката си за разширяване на международния пазар, Datalogic отваря нови изследователски и производствени центрове и търговски офиси и придобива компания Escort Memory Systems в Калифорния, специализираща в производството на електронни етикети и технологии за радиочестотна идентификация.

През това десетилетие Datalogic вече разполага със заводи, дъщерни компании и дистрибутори на цели 5 континента – Европа, Америка, Океания, Азия и Африка.

1990-те години – превратен момент за Datalogic

1993 г. Романо Волта прави реорганизация на управлението на Datalogic спрямо нови принципи. Компанията приема мащабен тригодишен (1993-1995) план за стратегическа модернизация с цел трансформиране на Datalogic в компания „с добро производство, надежден постоянен растеж, позната на международния пазар благодарение на резултатите от дейността си, на добрата си репутация и имидж“. Това става превратен момент в историята на компания Datalogic.

1995 г. Отваря ново производство в Паскара. Създава се съвместно предприятие с японската група компании Izumi с цел разширяване на търговската дейност в Япония и Далечния Изток.

1997 г. Datalogic придобива IDWare Mobile Computing & Communications, най-големият производител на мобилни компютри в Европа.

1999 г. Datalogic за първи път внедрява RFID технологията в пощенското дело.

Новото хилядолетие – иновации за развитие

2000 г. Създават се първите решения за самостоятелно извършване на покупки (Shopevolution™) – предвестници на компактните джобни компютри с вградени баркод скенери, които осигуряват на клиентите бързо и приятно пазаруване без чакане по опашки.

2001 г. Datalogic се регистрира на Световната борса (New Market).

2002 г. В същото време компанията продължава да се разширява, като придобива Minec, шведската компания, производител на мобилни компютри.

2004 г. Datalogic купува Laservall, компания, специализираща в технологиите за лазерно сканиране.

2005 г. През март Datalogic купува Informatics, американска компания, която се занимава с продажби на интернет оборудване за автоматична идентификация. Важен етап в развитието на Datalogic е придобиването ѝ на американската компания PSC с централен офис в гр. Юджийн (щата Орегон) през октомври. Така Datalogic става третата компания на световния пазар за баркод скенери, увеличавайки оборотите си с два пъти. Закупуването на PSC позволява на Datalogic да затвърди статуса си на истински пионер в областта на баркод скенерите. За пръв път, както споменахме вече, е бил сканиран баркодът на дъвка Wrigley`s Juicy Fruit на 26.06.1974 година в магазин Marsh в град Трой, Охайо с първия в света баркод скенер Magellan Model A на Datalogic. Този ранен модел скенери сега се съхранява в музей, разположен на входа на завода Datalogic в Юджийн.

2006 г. Отваря се нов завод с площ 5400 кв. м. в Търнава (Словакия).

2008 г. Datalogic обявява, че е придобила Datasensor. Тази сделка има огромно значение и заздравява позициите на Datalogic на пазара за промишлена автоматизация.

2009 г. Най-големият успех на Datalogic – на 8-ми юни Романо Волта получава наградата “Premio Imprese per l`Innoyazione” (награда за постижения в областта на иновациите) от президента на Италия Джорджо Наполитано. Признание на това, че компанията се развива успешно както в Италия, така и в други страни по света, инвестирайки в иновативни решения.

2009 г. След завоюването на пазара в Европа и САЩ Datalogic продължава да се разширява в Азия – на 10-ти юли компанията отваря нов завод във Виетнам. Така Datalogic продължава да реализира стратегията си за завоюване на международния пазар, разширявайки се в стратегически важни географски региони със съответните ресурси и производствени мощности, необходими, за да се подсигури целият цикъл на продуктово производство – от дизайна до пускането и накрая до разпространението и следпродажбеното обслужване.

2010 г. Datalogic обявява, че е закупила Evolution Robotics Retail, калифорнийска компания, разполагаща с най-новите технологии в сферата на визуалното разпознаване на образи.

2011 г. Datalogic придобива PTT Vision, американска компания с 30-годишен опит в сферата на разработването на системи за техническо зрение, като така получава пълен спектър от комплексни решения и услуги в иновативната област машинно зрение.

2012 г. Datalogic завършва процеса по придобиване на Accu-Sort Systems Inc., водеща на американския пазар компания за разработване, производство, интегриране и механично обслужване на системи за автоматична идентификация с щаб квартира в Телфорд (щата Пенсилвания). Придобиването на Accu-Sort Systems Inc. помага на Datalogic Group да увеличи присъствието си на пазара за автоматична идентификация.

2015 г. Datalogic придобива 20% от италианската компания Caen RFID S.r.l., един от лидерите в сферата на RFID UHF (дариочестотна идектификация в диапазона на свръхвисока честота). Този алианс позволява на Datalogic да разшири асортимента на своята продукция, в частност за такива сегменти като не продуктов ритейл, складови помещения, транспорт и логистика.

Нови висини

Днес Datalogic е международен лидер на пазара за автоматично събиране на данни и промишлена автоматизация, като разполага с 12 научно-изследователски центрове в няколко страни по света и с над 2800 служители в над 27 страни от Европа, Азиатско-тихоокеанския регион и САЩ. Иновативните устройства и решения на Datalogic се използват в над една трета от супермаркетите и магазините, а също и на летища, в транспортни компании и пощенски служби по света.

2016 г. Datalogic достига 576,5 млн. евро. Компанията е инвестирала около 50 милиона евро в изследвания и разработване на устройствата си и постоянно обновява „портфейла“ си от патенти, като са вече над 1200 патентна и заявки за патент в различни юрисдикции.

2017 г. Datalogic приема нова стратегия, трансформирайки организацията на компанията от ориентирана към продуктите към модел, ориентиран към клиента, като разделя структурата си на четири различни подразделения спрямо четирите сектора, които смята за основни цели: търговия на дребно, производство, здравеопазване и транспорт и логистика. Благодарение на широката и уникална гамата от продукти и решения (които винаги са били нейно конкурентно предимство), Datalogic успява с този нов организационен модел да отговори на нуждите на своите клиенти в цялата стойностна верига.

2017 г. Datalogic придобива компания Soredi TouchSystems GmbH, глобален технологичен лидер на пазара за индустриални компютри, разширявайки по този начин линията си от баркод скенери и мобилни компютри за сканиране на данни за мотокари и за управление на склад. Това помага на компанията да излезе на пазара за защитени таблети.

2021 г. Datalogic придобива DM Micro Detectors, която се занимава с разработване, производство и продажба на индустриални датчици. Това сливане позволява на групата Datalogic да заздрави глобалното си присъствие на пазара за промишлена автоматизация чрез интегриране на датчици и устройства за безопасност.

Datalogic е европейски производител, специализиран в проектирането и производството на баркод четци, мобилни компютри, RFID и системи за визуализация, предлагащ решения за широка гама от приложения в производството, транспорт и логистика, търговия на дребно, здравеопазване.

"Алфа Партнър" ЕООД е "Златен" партньор - Gold Partner на Datalogic.
Марка: Datalogic Модел: 8
DatalogicMemor 20 мобилен компютър, с Android v9.0, разполага с голям5.7’’ Full HD  дисплей и 4100 mAh литиево-йонна батерия. Бързо и лесно чете 1D и 2D баркодове. Поддържа LTE (4G), NFC, Wi-Fi (802.11 a/b/g/n/ac), Bluetooth методи за безжична комуникация.Memor 20мобилен терминал е снабден с втори 0..
Марка: Datalogic Модел: MEMOR K Мобилен компютър
Memor K е компактен и мощен мобилен компютър с операционна система Android, тънък дизайн и супер лек. Това е перфектният помощник при снемането на данни!Вашият бизнес помощник е винаги с ВасMemor K е последното попълнение на семейството ръчни мобилни компютри Memor. Достъпната цена на този мобилен к..
Марка: Datalogic Модел: Skorpio X5 XLR Мобилен компютър
Новият Skorpio X5 XLR Мобилен компютър предоставя на търговските, транспортните, логистичните и производствените компании, а също и на здравеопазването възможност да достигнат ново ниво на сигурност и гъвкавост в работата си.Този ултра бърз, високопроизводителен мобилен компютър с хардуерна клавиату..
Марка: Datalogic Модел: Skorpio X5 Мобилен компютър
Skorpio X5 – повече от баркод скенер!Skorpio X5 е най-добрия в своя клас напълно защитен мобилен компютър за сканиране на баркодове с хардуерна клавиатура, способен да решава най-сложните задачи при снемането на данни в бизнеса.Новото поколение мощни устройства от семейството на Datalogic Skorpio е ..
Марка: Datalogic Модел: Skorpio X4 Мобилен компютър
Skorpio X4 Мобилен компютър, Windows, Android, 3.2 inch, 2D, Wi-Fi, 3000 mAh/5200 mAhМобилният компютър Skorpio X4 на Datalogic намира приложение основно в складове, в търговски обекти, в дистрибуционни центрове и др. Устойчив е на множество падания и удари, влаго- и прахозащитен модел (IP64..
Марка: Datalogic Модел: Falcon X4 Мобилен компютър
Falcon X4 Мобилен компютър, Windows, Android, 3.5 inch, 2D, Wi-Fi, 5200 mAhМобилният компютър на Datalogic, Falcon X4, е индустриален мобилен терминал подходящ за използване при тежки условия на труд. Falcon X4 четат линейни (1D) и двумерни (2D) баркодове с т..
Марка: Datalogic Модел: JOYA TOUCH Мобилен компютър
JOYA TOUCH Мобилен компютър, Windows, 4.3 inch, 2D, Wi-Fi, NFC, 3000 mAh..
DL-Axist Мобилен компютър, Android, 5 inch, 2D, Wi-Fi, 3G/4G LTE, NFC, 3200 mAh/6400 mAh DL-Axist Мобилен компютър, Android, 5 inch, 2D, Wi-Fi, 3G/4G LTE, NFC, 3200 mAh/6400 mAh
Спрян от продажба
Марка: Datalogic Модел: DL-Axist Мобилен компютър
DL-Axist Мобилен компютър, Android, 5 inch, 2D, Wi-Fi, 3G/4G LTE, NFC, 3200 mAh/6400 mAhDL-Axist мобилен терминал от Datalogic се отличава с компактен дизайн, лек и удобен за експлоатация при продължителни работни смени в обстановки с високо натоварване. Намира приложение в сферата на търговията и..
Elf PDA Мобилен компютър, Windows, 3.5 inch, 2D, Wi-Fi, 2820 mAh/5200 mAh
Спрян от продажба
Марка: Datalogic Модел: Elf PDA Мобилен компютър
Elf PDA Мобилен компютър, Windows, 3.5 inch, 2D, Wi-Fi, 2820 mAh/5,200 mAh..
Falcon X3+ Мобилен компютър, Windows, 3.5 inch, 2D, Wi-Fi, 5200 mAh
Спрян от продажба
Марка: Datalogic Модел: Falcon X3+ Мобилен компютър
Falcon X3+ Мобилен компютър, Windows, 3.5 inch, 2D, Wi-Fi, 5200 mAhМобилният компютър Falcon X3+ е индустриален мобилен терминал подходящ за използване при тежки условия на труд. Falcon X3+ четат линейни (1D) и двумерни (2D) баркодове с технологията за бързо прочитане “Green Spot” на Datalogi..
Joya X2 General Purpose Мобилен компютър, Windows, 2.8 inch, 2D, Wi-Fi, 2300 mAh
Спрян от продажба
Марка: Datalogic Модел: Joya X2 General Purpose Мобилен компютър
Joya X2 General Purpose Мобилен компютър, Windows, 2.8 inch, 2D, Wi-Fi, 2300 mAh..
LYNX PDA Мобилен компютър, Windows, 2.7 inch, 2D, Wi-Fi, 3G/4G LTE, 1800 mAh/3600 mAh
Спрян от продажба
Марка: Datalogic Модел: LYNX PDA Мобилен компютър
LYNX PDA Мобилен компютър, Windows, 2.7 inch, 2D, Wi-Fi, 3G/4G LTE, 1800 mAh/3600 mAh..
Memor X3 Мобилен компютър, Windows, 2.4 inch, 2D, Wi-Fi, 1430 mAh/2300 mAh
Спрян от продажба
Марка: Datalogic Модел: Memor X3 Мобилен компютър
Memor X3 Мобилен компютър, Windows, 2.4 inch, 2D, Wi-Fi, 1430 mAh/2300 mAh..
Skorpio X3 Мобилен компютър, Windows, 3.2 inch, 2D, Wi-Fi, 3000 mAh/5200 mAh
Спрян от продажба
Марка: Datalogic Модел: Skorpio X3 Мобилен компютър
Skorpio X3 Мобилен компютър, Windows, 3.2 inch, 2D, Wi-Fi, 3000 mAh/5200 mAh..
Марка: Datalogic Модел: PowerScan PBT9500 Баркод скенер
PowerScan PBT9500 Баркод скенер 2D, BluetoothPowerScan PBT9500 баркод скенер на Datalogic се базира на безжична Bluetooth технология, която позволява пълна свобода на операторите и мобилност навсякъде, без ограничение в движенията. Скенерът е проектиран с ергономичен, но в същото време здрав дизайн,..
Марка: Datalogic Модел: PowerScan PBT9500-DPM Evo Баркод скенер
PowerScan PBT9500-DPM Evo Баркод скенер 2D, DPM, Bluetooth от DatalogicPBT9500-DPM Evo безжичен баркод четец на Datalogic разчита DPM (Direct Part Marking) кодове, линейни (1D) и двумерни (2D) баркодове, като разполага с опция за omnidirectional сканиране – не е необходимо скенерът да се подравнява ..
Марка: Datalogic Модел: PowerScan PD9500 Баркод скенер
PowerScan PD9500 Баркод скенер 2D от DatalogicPD9500 баркод скенер разполага с най-новия софтуер на Datalogic за декодиране на кодове, като безпроблемно разчита линейни (1D) и двумерни (2D) баркодове на разстояние над 1 m, в зависимост от резолюцията на баркода. Технологията на производителя 3GL (тр..
Марка: Datalogic Модел: PowerScan PD9530-DPM Evo Баркод скенер
PowerScan PD9530-DPM Evo Баркод скенер 2D, DPM от DatalogicPD9530-DPM Evo жичен баркод скенер на Datalogic е със степен на защита IP65, което го прави устойчив на прахови и водни частици. Намира широко приложение в индустриални условия. Баркод четецът има способност за  бързо и безпроблемно раз..
Марка: Datalogic Модел: PowerScan PM9500 Баркод скенер
PowerScan PM9500 Баркод скенер 2D, STAR от DatalogicPowerScan PM9500 дигитален безжичен баркод скенер на Datalogic е проектиран с устойчив дизайн, предназначен за употреба в тежи условия на труд. Използва се в производствени среди, складове, дистрибуционни и логистични центрове. Баркод четецът се от..
Марка: Datalogic Модел: PowerScan PM9500-DPM Evo Баркод скенер
PowerScan PM9500-DPM Evo 2D, DPM, Bluetooth безжичен баркод скенер от DatalogicPowerScan PM9500-DPM Evo Баркод скенер на Datalogic се отличава с ергономичен и устойчив дизайн – степен на защита IP65, което го прави широко приложим в индустриални условия. Баркод четецът има способност за  бързо ..
QuickScan I Lite QW2120 Баркод скенер 1D, стойка и USB кабел
На склад -44 %
Марка: Datalogic Модел: QuickScan I Lite QW2120 Баркод скенер
QuickScan I Lite QW2120 Баркод скенер 1D, стойка и USB кабел от DatalogicРъчните скенери QuickScan I Lite QW2120 са леки, компактни и с ергономичен дизайн, на достъпна цена, с устойчива конструкция, предвидени да издържат на ежедневна употреба и на неизбежните изпускания (от 1.5 m върху бетон)...
138.02 лв. 246.43 лв.
QuickScan I Lite QW2420 Баркод скенер 2D, стойка и USB кабел
Ограничено количество
Марка: Datalogic Модел: QuickScan I Lite QW2420 Баркод скенер
QuickScan I Lite QW2420 Баркод скенер 2D, стойка и USB кабел от DatalogicРъчните скенери QuickScan I Lite QW2400 са леки, компактни и с ергономичен дизайн, на достъпна цена, с устойчива конструкция, предвидени да издържат на ежедневна употреба и на неизбежните изпускания (до..
175.99 лв.
QuickScan I QBT2131 Баркод скенер 1D, Bluetooth, станция и USB кабел
На склад -61 %
Марка: Datalogic Модел: QuickScan I QBT2131 Баркод скенер
QuickScan I QBT2131 Баркод скенер 1D, Bluetooth, станция и USB кабелБезжичните QuickScan I QBT2131 на Datalogic са леки, компактни, с устойчива конструкция и са на достъпна цена. Основно приложение намират в сферата на търговията и в офис средата.Безжичните устройства QBT2131 четат линейни (1D) барк..
307.11 лв. 788.00 лв.
Марка: Datalogic Модел: QuickScan I QD2430 Баркод скенер
QuickScan I QD2430 Баркод скенер 2D, стойка и USB кабел от DatalogicQuickScan I QD2400 ръчните скенери се справят отлично с прочитането на линейни (1D) и двумерни (2D - DataMatrix, QR) баркодове, отпечатани на хартия и от екран.Баркод скенерите са леки, компактни и с ергономичен дизайн, с устойчива ..
Показани 1 от 24 | 67 (3 Страници)
Този сайт изпозлва бисквитки. Научете повече