Evoko – резервиране на конферентни зали

За компаниите, независимо от сферата им на дейност, основна цел е да се развиват. Това увеличава мащабите им и разширява кариерните им позиции. Увеличават се и задачите, които трябва да бъдат изпълнени. Към тях се отнася и организирането на конференции, преговори и бизнес срещи.

Неправилното планиране и уведомяване на служителите за съвещания води до неспазване на срокове и други отрицателни последици. Това може да се избегне, ако процесите в организацията бъдат оптимизирани навреме.

За тази цел е подходящо да се внедрят устройства за конферентни зали. И точно такива устройства предлага Evoko!


Evoko е шведски производител, който разработва първокласни продукти за интегриране в конферентни зали. При внедряването на такива устройства в дейността на компанията се решават проблемите с двойното резервиране на зала, елиминират се объркванията в графиците. Продуктите на този производител са с първокласни технически показатели, затова оборудването ще „избие“ инвестициите, вложени в него, в много кратки срокове.

Едно устройство от Evoko се отличава със забележителни предимства. Става дума за Evoko Liso!

Evoko Liso – технологиите не са това, което бяха

Liso е система за бързо планиране на срещи с партньори и клиенти на организацията. За да резервирате конферентна зала, можете да използвате следните уеб приложения:

  • Microsoft Outlook (месинджър с функция имейл от Windows);
  • Google Calendar (удобен календар за резервиране на стая за срещи от Google);
  • Lotus Domino (комплекс от програми, който включва електронна поща, календар и система за планиране).

Но най-удобно за управлението на конферентните зали е да инсталирате автономната система Booking, предлагана от Evoko. В програмата можете да настроите времето за начало на срещата и да промените нейната продължителност (да удължите или да съкратите времето). Със системата можете лесно да контролирате достъпа до устройството и да разпределяте правата на потребителите. За идентификация и упълномощаване може лесно да се настрои проверка на PIN код и други системи за авторизация (NFC, RFID).

Evoko Liso може да се управлява и в отдалечен режим чрез фирмения сайт на производителя.

Ако планирате на срещата да се използват мултимедийни материали (видео клипове, таблици, диаграми), Evoko Liso ще избере автоматично необходимото ободурване (проектори, аудиосистеми, интерактивни екрани) от съществуващите в организацията. За целта е необходимо да зададете параметри за конферентната зала. Тази информация ще постъпи към техническия персонал и уредите ще бъдат достъпни в залата за преговори на посочената дата и в посочения час.

С Evoko Liso ще можете да се запознаете с информация за планираните срещи. На екрана се вижда информация за мероприятията в реално време:

  • Дата и час на провеждането на мероприятието;
  • Инициатор;
  • Участници.

Услугата се настройва лесно от сензорния дисплей за управление. Разработчиците са усъвършенствали последната версия на Evoko Liso, сега планирането се случва с помощта на електронен часовник. Ако на планираната дата залата е резервирана, ще свети червена светлина на дисплея. Зелената светлина указва, че залата е свободна за посочената дата.

Liso – лесно управление и красив дизайн

Liso ще допълни всеки офис, независимо от интериора на помещението. Интуитивно разбираемият интерфейс улеснява резервирането на конферентна зала. За да настроите устройството, няма нужда да преминете през някакво обучение. Буквално всеки служител ще може да планира среща.

Liso се интегрира моментално с програми от други разработчици, тъй като е с отворено API. Така например устройството ще включи електрозахранването в конферентната зала в точното време. Тази система е съвместима и с Wi-Fi.

Ако на планираната среща не се появи никой, има функция “Check In“. При настройването на тази опция при фосрмажорни обстоятелства срещата се отменя автоматично.

При проблеми с управлението потребителят няма нужда да звъни на поддръжката. Това може да се случи директно от дисплея.


Компаниите инсталират Evoko Liso не само за резервиране на конферентни зали. Това устройство може да събира и аналитични данни. През определени периоди от време можете да проверявате статистиката за заетост на конкретни зали. Тази информация е необходима, за да се определи натовареността и да се разпредели свободното офисно пространство.

Liso е много компактно устройство. То е с 8-инчов сензорен екран с олеофобно покритие, тежи едва 1,3 кг. Затова е перфектно за малки офиси. Инсталира се на вертикална повърхност. В комплекта влизат детайли за закрепване върху стандартни и стъклени стени.

За да управлявате системата за резервиране на зали, можете да използвате Ethernet кабели и външен нисковолтов адаптер с 12V напрежение.

Защо да изберете Evoko Liso?

Ако искате да имате решение за резервиране на зали, Evoko Liso наистина е най-добрият избор. Опциите Power over Ethernet са великолепни, като можете да настроите устройството и през Wi-Fi.

Как Evoko Liso може да Ви помогне в резервирането на конферентна зала?

  • Можете да удължите времето на срещата;
  • Можете да приключите срещата по-рано, използвайки функцията „Release Room“;
  • Можете да съобщите за повредено оборудване;
  • Може да се направи индивидуална регистрация на срещата с помощта на проверката на PIN код или NFC;
  • Може да се ограничи достъпът до определени зали или групи.

Evoko Liso ще Ви помогне да резервирате зали и ще помогне на всички участници да знаят кой е на събранието. Разбира се, това предотвратява двойното резервиране и няма да има объркване по отношение на това кой и кога резервира някоя зала. При Liso се отделя голямо внимание на потребителския интерфейс и на елегантния дизайн, което прави устройството по-лесно за разбиране и възприемане.

Най-големите предимства на Evoko Liso са функциите му за анализ и оптимизация. Liso предоставя аналитична информация за това как дадена организация използва пространството си за събрания. Освен това то ще предложи оптимално място за срещата в зависимост от броя участници в нея и спрямо другите срещи, които ще се провеждат в същия момент. Това улеснява значително работата на участниците.

Физически Liso от Evoko заема много малко място на стената (размерите му са 200x200x25 мм) и може да се постави на стената или на стъкло, за да е подходящо за всеки офис.

Независимо от това заета или свободна е избраната конферентна зала, при приближаване към устройството се активира екран, който изобразява цялата важна информация за достъпността на помещението в следващите 12 часа.

Светлинните индикации в червено или зелено са като визуален помощник, който помага на потребителите с един поглед към дисплея да видят дали е свободна, или е заета залата. Когато статусът за залата се промени, Liso обновява този статус автоматично за всички служители на техните компютри, смартфони или таблети и в работните им календари, като така елиминира нуждата от допълнителни плъгини или допълнителни обучителни програми.

Evoko Liso се интегрира много лесно с повечето електронни пощи и позволява на потребителите просто да резервират стая през своя Outlook.

Резервирането на зала за конференции никога не е било по-лесно досега! Изберете Evoko Liso!