Меню
Your Cart

Vuzix

Компания Vuzix е основата през 1997 година и се занимава с оптични технологии, като има специални производствени умения. Продуктите на Vuzix са водещи в отрасъла и представляват почти 25-годишен опит и иновативност. Vuzix е публична компания (NASDAQ: VUZI) с офиси в Рочестър, щата Ню Йорк; Оксфорд, Великобритания; Токио, Япония.

Компания Vuzix се занимава с проектиране, производство, маркетинг и продажба на оптични компоненти, вълноводи, умни очила и решения за добавена реалност.

Продуктите на Vuzix се конфигурират с лекота, компанията изготвя индивидуални конфигурации за клиентите си и има индивидуално производство за своите OEM партньори.

Историята на Vuzix е свързана с изследвания и разработки за военни дисплеи от следващо поколение, като компанията се е превърнала във водещ доставчик на здрави смарт очила и технологии за добавена реалност за различни отрасли. Тя доставя на света вълноводна оптика от следващо ниво.

Историята на Vuzix

Пол Травърс основава Vuzix през 1997 година в Рочестър, Ню Йорк, под името Interactive Imaging Systems, купувайки активите на компания Forte Technologies, която се занимава с виртуална реалност.

Компанията започва с продукти за армията и отбраната на САЩ, но след това започва да разработва потребителски системи за виртуална реалност и става първата компания, която предоставя потребителска виртуална реалност.

През 1988 година компанията е била наета като подизпълнител за Raytheon, разработвайки електрониката на дисплей за дигитален мерник за нощно виждане.

През 2000 година в паметната колекция на пощенски марки в САЩ, посветена на 90-те години на миналия век, е представен шлемът VFX1. VFX1 е заместен от система с по-висока резолюция, получила името VFX3D, в средата на 2000 година.

През 2011 година Vuzix пуска своя първи продукт от битовата електроника, персонален интернет браузър iCOM.

През 2005 година Vuzix предоставя настройваща портативна система за виждане с висока резолюция, която създава триизмерни изображения, за павилион на Hitachi на Световната изложба в Айчи, Япония. Павилионът на Hitachi позволявал на потребителите да си взаимодействат с компютърни модели и диорами на загиващи видове по време на пътуване в смесена реалност.

През 2005 година компанията сменя името си на Icuiti. По-късно през същата година Icuiti пуска първия си продукт, специално предназначен за потребители, видеоочилата V920.

Също през 2055 година Icuiti получава първия си военен договор с Научноизследователската и развойната дейност за разработването на устройство за монокулярно виждане с висока резолюция за преглед на тактически карти и видео. Това развитие е довело до появата на линията продукти Tac-Eye, чието серийно производство започва през 2009 година, и днес се използва в много големи военни програми, включително Battlefield Air Operations.

С ребрандирането през 2007 година се променя името на компанията от Icuiti на Vuzix.

През 2010 година Vuzix представя първия сериен модел прозрачни очила за добавена реалност – STAR 1200. Той е пуснат през август 2011 година на цена от 4999 долара!

Vuzix в днешно време работи по договор с DARPA за разработване и създаване на проекторен екран от следващо поколение за наземен военен персонал. Програмата DARPA PCAS е голяма програма на Научноизследователската и развойната дейност, чиято цел е да даде на съвместния тактически ръководител на полети възможност да поразява едновременно няколко движещи се цели в рамките на зоната, за която е отговорен.

През януари 2013 година в CES Vuzix Corporation демонстрира работни модели на новите си очила M100 Smart Glasses. Очилатата Vuzix Smart Glasses M100, които са сред 5-те най-добри джаджи, очаквани от CNBC на изложбата на CES и които получават наградата CES Innovations, трябва да бъдат предоставени до втората половина на 2013 година и да позволяват на потребителите да получават достъп до данните и съдържанието от смартфоните си с iOS или Android от облак и „свободни ръце“. M100 е официално пуснат през декември 2013 година на цена 1000 долара, което надвишава два пъти заявената първоначално цена.

През януари 2015 година Intel инвестира 25 милиона долара в компанията, като получава 30%-от дял от нея.

През август 2017 година Vuzix и Blachberry стават партньори по доставката на умни очила за предприятия.

Гледната точка на Vuzix – насладете се на новия AR свят с комфорт

Vuzix знае, че умните очила имат невероятен потенциал и могат да внесат стил на работното място. Форм-факторите на Vuzix са удобни и ненатрапчиви, а технологията им за добавена реалност осигурява перфектен баланс на взаимодействието с дигиталния и  реалния свят благодарение на иновативната им оптика, приложенията за изкуствен интелект и възможностите на 5G.

Елегантен, ергономичен дизайн и батерии с дълъг срок осигуряват комфорт през целия ден и пълна износоустойчивост.

Vuzix технологиите – оптика, вълноводи и умни стъкла

Vuzix е компания, която се занимава с оптични технологии, специализира в създаването на решения за добавена реалност. Традиционната огледална/пречупваща оптика, използвана при умните очила, създава огромни, тежки за носене устройства.

За бъдещето на отрасъла е било необходимо ново, леко и прозрачно оптично решение. С над 200 патента за оптични системи компания Vuzix влага значителни средства в оптика от следващо поколение и се гордее с това, че е призната за един от световните лидери в сферата на вълноводните оптични технологии.

Идеален баланс на производителност и комфорт

От Vuzix разбират, че удобството в носенето на устройствата е от първостепенно значение за потребителите. Независимо от това дали сте в склада, или в операционната, решенията на Vuzix ще направят работата Ви по-добра през целия ден чрез комфорт и универсалност.

Умните очила Vuzix Ви дават:

  • Ярък, ненатрапчив дисплей с широко полезрение;
  • Ергономичен дизайн, потребителски ориентиран;
  • Разнообразие във вариантите за монтаж по всеки вкус и много други.
Марка: Vuzix Модел: M400 Умни очила
M400 Умни очила с OLED дисплей е водещ модел професионални умни очила от един от лидерите в отрасъла – Vuzix. Интелигентните очила Vuzix M400 поддържат иновативни технологии в сферата на добавената реалност, която се характеризира с широки и гъвкави функции, удобна система за управление, надеждност ..
Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)
Този сайт изпозлва бисквитки. Научете повече