Меню
Your Cart

Barco

Barco за по-добри резултати!

Представете си, че можете да видите, усетите и споделите нещо нематериално. Точно това се случва, когато големият обем информация се превърне в знания. Когато представите се превърнат в прозрение. И когато опитът оживее. Това е същността на Barco!

В свят, където обемът данни и наситеното съдържание се разширяват експоненциално, Barco въоръжават клиентите си с впечатляваща визуализация и иновативни решения за съвместна работа, които помагат да направят взаимоотношенията Ви още по-значими.

За Barco смисълът на тези взаимоотношения сте Вие! Barco помага да постигате целите си, независимо дали става дума за здравето и безопасността на милиони хора, за създаването на незабравими моменти, или за подкрепа на хората в стремежа им да работят заедно още по-продуктивно.

Barco ще Ви помогне да правите максимално ефективно това, което правите всеки ден. Заедно с Barco ще постигнете по-добри резултати по целия свят.

Стремеж към стабилно развитие

Стратегията на Barco за стабилно развитие е неотменна част от корпоративната им стратегия за постигане на по-добри резултати. Защото те вярват, че развитието на компания Barco е неразривно свързано със стремежа им да помагат на хората и обществото да процъфтява, полагайки при това грижа за планетата ни. Ето защо стратегията на Barco за стабилно развитие се основата на тези три стълба: Планета, Хора, Общество.

Компания Barco използва целите в областта на стабилното развитие, определени в дневния ред на ООН, като ориентир при установяването на подходите си и дава своя принос в сфери, които са най-важни за обществото и в които могат да окажат най-голямо въздействие.

Историята на Barco

Barco не внедряват технологиите заради самите технологии. Те използват технологиите, за да променят качеството на живот на хората: от подобряване показателите на здравето до оптимизиране работата на хората и осигуряването на по-добри резултати.

Това са иновации, които движат света напред. Проследявайки историята на Barco, ще видите как изобретателността им им е помогнала да постигнат впечатляващи резултати в годините.

1934-та година. Всичко започва през 1934-та година, когато младият и смел предприемач Lucien de Puydt основата фламандската технологична компания Belgian American Radio Corporation (BARCO). Той е искал да произвежда и продава най-важния и високотехнологичен потребителски продукт на тази епоха – радиото – във Фландрия и околностите. През първата година са били сглобени повече от 2000 радиа.

1935-та година. През 30-те години пазарът за радиа се разширява стремглаво. Lucien de Puydt обединява техническите си разработки с творческия си подход към вноса, заради което е станало възможно да се направят радиоприемници на ниска цена. През този период все повече хора, които по-рано само са си мечтали за това, са можели да си позволят радиоприемници. Това е отразено и в първия слоган на компания Barco: „Your family’s indispensable friend” (Незаменим приятел за Вашето семейство).

1949-та година. Успешно преминават към телевизионната технология и започват да предлагат първите прототипи на телевизори три години по-рано от другите белгийски производители. През 1949-та година до офиса им е разположена приемна мачта за проверка на различните типове сигнали от Лондон и Лил. Благодарение на това телевизорите Barco са станали единствените, които са можели да предават телевизионните програми RTF и BBC.

1951-ва година. Започват диверсификация, като започват да произвеждат собствени джубоксове. За няколко месеца инженерите на Barco изобретили Barcobox. Благодарение на патентованата система I-franc собствениците на кафенета можели да си позволят относително евтин джубокс. Успехът им бил феноменален и те се сблъскали с огромен брой фалшификати, затова в рекламите си казват „Не се подлъгвайте от имитаторите ни – те ще Ви причинят само неприятности“.

1959-та година. Представят на телевизионната изложба в Брюксел първият белгийски телевизор с печатни електронни платки и полумодулно шаси, две години по-рано от другите белгийски производители на телевизори. Galaxy, с ъгъл на гледане от 110 градуса и тънък и лек корпус, е станал еталон за всички бъдещи поколения телевизори.

1962-ра година. Започват да предлагат мултистандартни телевизори. От този момент телевизорите Barco могат да използват не по-малко от 5 стандарта за предаване на сигнала, което повишава производството на телевизори изключително много. Но най-ярък е моментът, в който компания Barco става първият производител на универсални телевизори с безжично ултразвуково дистанционно управление.

1964-та година. Barco разработва собствена версия на сензор за калерчета, която продават на процъфтяващата текстилна индустрия в Кортрейк, Белгия. А текстилният отдел на Barco разработва своя собствена електронна система за управление на станове – Stop Control IEI20. Благодарение на това устройство производството на станове се повишава с 10%. Оборудването за автоматизация, включително сензорите, продължава да е огромна част от производството.

1966-та годинаTraveller първият преносим мултистандартен телевизор. Приемникът му, Mini Ranger, е станал изцяло транзисторна версия и се превръща в една от най-успешните истории на Barco. В него са реализирани трите най-важни принципа на Barco по онова време – мултистандартност, транзисторизация и модулна архитектура на шасито.

1967-ма година. Правейки успешна крачка на пазара за цветни телевизори, Barco превземат буквално буреносно белгийския пазар. Цветните телевизори Barco са били единствените, при които се използвали и двете системи: PAL и SECAM. С други думи, ключовото им направление остава поддържането на много стандарти. Затова могат да конкурират с такива гиганти като Philips например.

1969-та година. Благодарение на опита си с компютърните технологии Barco разработват компютърна система, която може да си взаимодейства с всички текстилни станове. Системата Sycotex контролира непрекъснато текстилните операции, което увеличава значително обема на производството. С течение на годините Sycotex става най-комплексната система за контрол на качеството, съхранението и планирането.

1979-та година. Barco започва работа с видеопрожекции в самолетите. Една видеокасета, за разлика от филмовите ролки, може да се използва за различни прожекции на борда на самолетите. Тоест видеопрожекторът трябва да поддържа няколко стандарта, а именно в това Barco са най-добри. Освен това прожекторите на Barco могат да работят с цвят, докато тези на конкурентите им могат да създават само черно-бели или зелени изображения.

1980-та година. Информативният прожектор на Barco е отговор на повишеното търсене на прожектори с голям екран, които могат да прожектират както ясни буквено-цифрови данни, така и сложни диаграми. Barco успява да създаде идеална картина при буквално всеки тип свързване. Благодарение на заявките на IBM информативният прожектор на Barco е станал де факто стандарт в началото на 80-те години.

1982-ра година. С излизането на CDCT 5000 акцентът се измества върху точната графика и визуалните екрани. Екранът с 1250 реда създава изключително детайлна картина със стабилни цветове. CDCT 5000 и приемниците му предизвикват интереса на IBM и Barco става лидер на пазара за обработка на картината, а от 1987-ма година става лидер и в сферата на медицинската диагностика.

1985-та година. Представяйки новата си линия видеомонитори Color Video Scope (CVS), Barco достига до важен технологичен етап в развитието си. Това е най-универсалната мониторна система за телевизионни студиа и през 1988-ма година тя получава награда Еми. За пръв път в света микропроцесор може да създава равномерно изображение с помощта на автоматично калибриране.

1986-та година. Медицинските екрани на Barco демонстрират бързо развитие благодарение на пускането на пазара на 10-инчов монитор с най-ясната картина на пазара. Така компания Barco става лидер на пазара за цветни монитори за ехография и магнитен резонанс. Освен това се появява система за калибриране, която няма нужда от чужда намеса, което прави екраните на Barco превъзходни в технологичен план.

1987-ма година. В края на 1985-та година Barco разработват Producer. Системата Producer е разработена за повишаване на производителността в триизмерната анимация и отговаря на изискванията за съвременна среда за създаване на картина. Две години по-късно Barco усъвършенстват Producer с нова система за изобразяване с висока резолюция Creator, която разкрива за студиата за визуализация, ретуширане на снимки и за графичните дизайнери невиждани досега възможности за творчество.

1992-ра година. LCD технологиите, превръщащи се във висококачествена замяна на CRT решенията, променят пазара. Barco решава да се заеме с производството на много големи и ярки прожектори. Линията им прожектори LCD 5000 става нов стандарт за яркост, като завоюва пазара за наеми за големи конференции и масови мероприятия.

1993-та година. За надеждното предаване на цветове в системата на предпечатната подготовка е важно мониторът да е точен. Еталонният Reference Calibrator на Barco може да си взаимодейства лесно с най-популярните в света системи за управление на цвета. На активно развиващия се пазар за отворени системи Reference Calibrator е признат за единствен еталон за точно предаване на цветове в настолната издателска система.

1995-та година. Флексографията е съвременната версия на високия печат с гъвкави релефни пластини. Тя става изключително популярна за печат на етикети и опаковки. Cyrel Digital Imager (CDI) от Barco става първото устройство за директно експониране на печатни форми за непосредствено създаване на цифрови флексографски форми. Семейството машини за фотонабиране на Barco е получило няколко награди за ускоряване настройването на печатната машина, по-стабилната ѝ работа, улеснение при повторни поръчки и качество, близко до офлайн качеството.

1997-ма година. Решенията на Barco за заседателни зали със задна прожекция се отличават с това, че цялото оборудване за прожекция и аудиовизуализация е скрито зад екрана, затова ограниченията относно дизайна на помещенията са били много по-малко. Освен това водещият може да стои пред изображението и сянката му няма да се вижда на екрана. Barco предлагат комплексно решение – екран, механични компоненти, прожектор, интерфейс и комутация.

1998-ма година. Радиолози по цял свят са изумени от системата MeDis – комплексно решение от Barco за визуализация за диагностициране с помощта на изображения на екрана, включително екрани, медицински системи за изобразяване и програми. И което е по-важното, Barco са първата компания, която получава медицински сертификат за качество 510 (k) от Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ (FDA) за медицинските екрани на компанията.

1999-та година. Въз основа на опита си в сферата на производството на цветни видеоекрани Barco представя революционни мащабни светодиодни екрани за бързо растящия пазар за средства за визуализация. Серията DLite от Bacro се откроявала със своята механична модулна конструкция, която осигурявала гъвкаво и лесно обслужване. В своето време екраните DLite са били единствените екрани, които са били на 100% водонепромокаеми, което ги е правело перфектния вариант за Rental & Staging индустрията, а също и за работа на терен.

2000-та година. Представят концепцията си IntelliRoom. С IntelliRoom потребителят има оперативен достъп до вътрешни и външни източници на информация, които са интегрирани на една видеостена с висока резолюция. Освен че е много удобно и гъвкаво, с това решение от Barco може да се провежда висококачествена телеконферентна връзка на няколко места.

2001-ва година. Броят на поръчките за ISIS, първият наистина голям LCD екран за управление на въздушното движение, расте стремглаво. За разлика от CRT екраните, които са известни с ниския си контраст, промяна в цветовете и лошата рязкост на изображението, изображението на ISIS екраните остава стабилно и ясно. Специалните квадратни екрани скоро ще се използват ежедневно от над 20000 авиодиспечери.

2001-ва година. DP50, първият цифров кинопрожектор със скрит мотор, е първата крачка по пътя към лидерство на пазара за кинопрожектори за Barco. Сега хиляди киносалони по цял свят демонстрират потресаваща картина с помощта на Barco технологията.

2006-ра година. Болниците започват да използват все повече и повече технологиите за визуализация, за да подпомогнат хирургичните си екипи. Barco обогатява опита си в областта на медицинското обслужване, като започва да предлага серия хирургични екрани, които днес включват технологиите 4K и 3D.

2007-ма година. На радиолозите им трябват универсални екрани, които да показват както сиви, така и цветни изображения на един монитор. Системата за диагностичен екран Coronis Fusion 6MP от Barco става първата, която може да прави това. Fusion изкарва невероятно качествено цветно изображение, което по-рано е било възможно само на специални LCD екрани със сиви оттенъци.

2008-ма година. Компания Barco става пионер в сферата на свръхвисоката технология и представя първите в света тричипови DLP прожектори със собствена резолюция WUXGA – още една крачка напред, в сравнение с обичайния формат Full HD. С течение на времето Barco разработват много модели прожектори Galaxy. Те ще станат перфектното решение за пазарите, където има нужда от точно триизмерно изображение на данни, виртуално прототипиране и видеоконферентна връзка за съвместна работа.

2009-та година. Barco закрепва позициите си в Rental & Staging индустрията, като предлага индустриални светодиодни решения за концерти и други мероприятия на живо. През 2009-та година Barco се обединява с Video XL, за да представи първия в света трансформиращ се светодиоден 360-градусов екран за ирландската рок група U2. Технологичното творчество със светодиоди по-рано не се е използвало в тази сфера.

2010-та година. Куполообразната система RP-360 със симулация на полет е станала най-реалистичната система за обучение на пилоти на пазара. Това е единствената система за 360-градусово потапяне и обратно прожектиране. Преди това куполообразните системи за изображение са се прожектирали отзад (зад главата на пилота), тъй като за обратно прожектиране (отпред) са били необходими много прожектори, за да се получи такава резолюция на екрана. С RP-360 това вече е било възможно.

2011-та година. Новата система за томосинтеза на млечните жлези значително подобрява диагностицирането на рак на гърдата, като пресъздава триизмерно изображение на млечните жлези. Системата за визуализация Mammo Tomosynthesis 5MP е първата и единствена система, одобрена от FDA за преглед на млечните жлези. В нея са реализирани и революционни иновации, които още повече повишават ефективността за откриване на рак на млечните жлези.

2012-та година. На най-голямото в света мероприятие за собственици на киносалони CinemaCon Barco демонстрират свръхярката си лазерна прожекция в 4K резолюция и представят невиждана изложба на видеоматериали с честота 120 кадъра в секунда за получаване на незабравими впечатления от гледането на филми.

2012-та година. ClickShare решение от Barco за някои разпространени проблеми, с които обикновено се сблъскват хората в конферентните зали. Чрез тази революционна система за презентации и съвместна работа участниците в конференцията могат да се свързват едновременно с аудио- и видеооборудването в конферентната зала и с едно натискане на копчето на мишката да изкарат съдържанието от таблетите си на голям екран.

2012-та година. Свързаността е ключов момент в операционната зала. Хирургичният персонал трябва да може да разчита на некомпресирани, подробни изображения, които да се изобразяват с минимално забавяне. Това помага на хирурзите да работят с оптимално координирани ръце и очи. Nexxis е първата в света платформа за свързване на операционните зали, изградена върху IP-адреса на болницата. Това осигурява бързо свързване на изображенията с камерата към всеки екран в операционната без компресиране или влошаване на качеството. Nexxis изисква малко окабеляване, затова операционната остава подредена, а хирургичният екип може да работи, без да му се пречкат кабели.

2013-та година. За да увеличат сферата на използване на панелните LCD екрани, Barco разработват отделно стоящата конструкция OBLX. Така LCD видеостените могат да се монтират навсякъде – в диспечерски пунктове, в конферентни зали, в приемни или в спасителни служби, без да трябва да се закрепват за стената. При това няма граници за хоризонталната резолюция!

2014-та година. Coronis Uniti – първият диагностичен екран, специално разработен както за PACS, така и за визуализация на млечните жлези. Това решение от Barco разкрива невиждани досега възможности – извежда всички типове медицински снимки на един екран. Но най-важното е, че системата Coronis Uniti увеличава шанса за откриване на рак на гърдата с 30%!

2014-та година. Компания Barco поставя ново ниво на картината в кината чрез първият търговски 6P прожектор Barco с лазерна подсветка. Той не само е най-компактният лазерен прожектор с яркост 60 хиляди лумена днес, а е и първото решение, което може да възпроизведе съдържанието с честота 60 кадъра в секунда и 3D филми в пълна 4K резолюция.

2015-та година. Barco става първата компания производител, която представя лазерно-луминесцентен прожектор със 180 лумена за киносалони – три пъти по-ярък от другите лазерно-луминесцентни прожектори на пазара. Прожекторите на Barco пестят средства, тъй като срокът им отговаря на срока на 30 ксентонови крушки, при това разходите за електричество са с 50% по-малко.

2016-та година. Barco е в сътрудничество с водещи световни бизнес школи, университети и отдели за търговско обучение и развитие в разработването на мощна обучаваща система. weConnect помага в обучението от разстояние. Тя предлага най-добрия практически опит, който помага на студентите и преподавателя да общуват помежду си и да провеждат дискусии. Освен това такива инструменти, като виртуално вдигане на ръка, изпитване и тестове, а също и отчетите за участие, позволяват да се подобри съдържанието и работният процес.

2017-та година. През март 2017-та Barco започва да предлага нова, революционна линия лазерно-луминесцентни прожектори за големи площи. Серията UDX наистина е от голямо значение за компаниите за отдаване на оборудване под наем и за внедрителите на аудио-видео системи благодарение на уникалния си и компактен дизайн и изключителните характеристики за висока яркост. От момента на стартирането на тази серия прожекторите са демонстрирали уникалните си възможности, създавайки впечатляващи прожекции на някои от най-знаковите места в света.

2019-та година. Demetra – интуитивно разбираемо иновативно устройство и първото предложение на Barco в дерматологията. Функциите и конструкцията му, разработени от водещи специалисти в тази област, са създадени за оптимизиране на работния процес на дерматолозите и за по-добри резултати. То позволява да се правят дерматологични и клинични снимки, а също така осигурява по-интелигентно картиране, проследяване и сравнение на кожните увреждания чрез едно единствено удобно устройство.

2019-та година. С пускането на XT серията и стратегическото партньорство с китайския производител на светодиоди Unilumin Barco отново завоюват място в светодиодната технология с висока резолюция за използване в помещения. 9 модела TX са разработени за удовлетворяване на различни нужди за диспечерски, телевизионни студиа, зали и в 3D визуализацията. Когато качеството на картината, надеждността и лесният монтаж са ключови изисквания, серията TX е най-добрият вариант.

2020-та година. Barco разширява ClickShare семейството, като прилага нова концепция от решения за съвместна работа: безжична конферентна връзка. BYOM (организирайте срещата си) позволява на потребителите да провеждат видеоконференция от личното си устройство във всяка конферентна зала. Лесната работа със съществуващите платформи за видеоконферентна връзка и USB периферните AV устройства, такива като звукови панели или камери, правят събранията от разстояние точно толкова интуитивно разбираеми, колкото са и личните срещи.

2021-ва година. Сътрудничеството по време на хирургични операции стъпва на ново стъпало, тъй като технологиите помагат да се работи заедно с хора извън стените на болниците. NexxisLive е специализирана програмна система, която помага на студенти, експерти и други заинтересовани страни да следят операциите, където и да са. Платформата е безопасна, предлага жива картина и позволява на всички участници да задават въпроси, да се обясняват процедурите и да се дават съвети в реално време.

"Алфа Партнър" ЕООД е партньор на Barco - Gold Partner.

Марка: Barco Модел: ClickShare C-10
ClickShare C-10 – за организиране на колективната работа в средни и големи конферентни залиДори и на колективните съвещания може да се осигури високо ниво на участие и активност на участниците, да бъдат вдъхновени да участват в съвещанието.ClickShare C-10 добавя интерактивни функции и напълно поддър..
Марка: Barco Модел: ClickShare C-5
ClickShare C-5 система за безжично споделяне за малки и средни конферентни залиКолективното работно място има нужда от интерактивно взаимодействие и гъвкавост, които ще Ви позволят да споделяте съдържание на екрана в отдалечен режим дори и в най-малките конферентни зали във Вашата компания.ClickShar..
Марка: Barco Модел: ClickShare CS-100
Barco ClickShare CS-100 система за безжично споделяне на съдържание за малки конферентни залиClickShare CS-100 е подходящ за малки конферентни зали, където споделянето на съдържание от лаптоп или мобилно устройство е основна необходимост. Всеки би могъл да споделя информация с едно кликван..
Марка: Barco Модел: ClickShare CSE-200
ClickShare CSE-200 система за безжично споделяне на съдържание за малки и средни конферентни залиClickShare CSE-200 е безжична система за презентации за малки и средни конферентни зали. Всеки потребител би могъл да споделя информация с едно кликване, без да е необходимо обучение. Просто вк..
ClickShare Tray - аксесоар за съхраняване на бутони
На склад
Марка: Barco Модел: ClickShare Tray
Barco ClickShare аксесоар за съхраняване на бутониAксесоарът за съхраняване на бутони - ClickShare Tray - съхранява бутоните, когато те не се използват. Събира до 4 бутона...
ClickShare USB-A бутон
На склад
Марка: Barco Модел: ClickShare бутон
Barco ClickShare USB-A бутонВключете едно от тези USB устройства - ClickShare Button - в лаптопа си, стартирайте приложението и кликнете върху бутона. Готови сте да споделите съдържанието от компютъра си на голям екран в заседателна зала...
Марка: Barco Модел: ClickShare CSE-200+
ClickShare CSE-200+ Premium корпоративно решение за безжично споделянеClickShare CSE-200+ безжична система за презентации, предназначена за средно големи конферентни зали, прави споделянето на информация от различни източници - лаптоп, таблет или смартфон (smartphone) - бързо и лесно. Устройството е..
Марка: Barco Модел: ClickShare CSE-800
ClickShare CSE-800 система за безжично споделяне за конферентни зали от висок класClickShare CSE-800 е най-мощната безжична система за презентации от семейството на ClickShare. Предназначен е за конферентни зали, заседателни зали, зали за срещи от висок клас. CSE-800 разполага с ..
Марка: Barco Модел: ClickShare CX-20
Barco ClickShare CX-20 безжична система за конференции.Barco ClickShare CX-20 безжична система за конференции прави провеждането на работните срещи лесно достъпно за всички потребители, независимо от тяхното местоположение – от офиса или от вкъщи. Осъществява бърза конферентна връзка посредством..
Марка: Barco Модел: ClickShare CX-30
Barco ClickShare CX-30 безжична система за конференции.Barco ClickShare CX-30 безжична система за конференции е проектирана с пълна поддръжка на Bring Your Own Device (BYOD), което позволява на потребителите да използват предпочитаното от тях устройство - лаптопи, таблети или дори смартфони. Cl..
Марка: Barco Модел: ClickShare CX-50 Gen2
ClickShare CX-50 Gen2 система за безжично споделяне за всяка конферентна залаПървокласни безжични конференции и отдалечени срещи за конферентни и заседателни залиВъзможностите за връзка играят важна роля в днешния бизнес свят. В условия на все по-взаимосвързаната природа на глобалния бизнес е важно ..
Марка: Barco Модел: ClickShare CX-50
Barco ClickShare CX-50 безжична система за конферентни разговори.Barco ClickShare CX-50 безжична система за конференции предлага голям набор от функционалности и е подходяща за употреба в средни до големи конферентни зали. Потребителите могат да добавят коментари към слайдовете, да актуализират и..
ClickShare CSC-1 система за безжично споделяне
Спрян от продажба
Марка: Barco Модел: ClickShare CSC-1
ClickShare CSC-1 система за безжично споделяне..
ClickShare CSM-1 система за безжично споделяне
Спрян от продажба
Марка: Barco Модел: ClickShare CSM-1
ClickShare CSM-1 система за безжично споделяне..
Показани 1 от 14 | 14 (1 Страници)
Този сайт изпозлва бисквитки. Научете повече