Меню
Your Cart

RFID Принтери

Марка: Zebra Technologies Модел: ZT420 UHF RFID принтер
ZT420 UHF RFID принтер, 203 dpiZebra ZT420 е предназначен за печат на RFID тагове и етикети и се отличава с устойчивост, лесна интеграция и здрава метална конструкция, което го прави подходящ за употреба основно в производство, транспорт и логистика, дистрибуционни центрове, в здравеопазването и др...
Марка: Zebra Technologies Модел: ZT410 UHF RFID принтер
ZT410 UHF RFID принтер, 203 dpiZebra ZT410, предназначен за печат на RFID тагове и етикети, се отличава с устойчивост, лесна интеграция и здрава метална конструкция, което го прави подходящ за употреба основно в производство, транспорт и логистика, дистрибуционни центрове, в здравеопазването и др. В..
Марка: Zebra Technologies Модел: ZD500R RFID принтери
ZD500R RFID принтери, 203 dpi от Zebra Technologies..
Марка: Zebra Technologies Модел: R110XI4 RFID принтер
R110XI4 RFID принтер, 203 dpi от Zebra Technologies..
Марка: SATO Модел: CL4NX RFID Принтер
CL4NX RFID принтер, 203 dpiCL4NX с RFID модул e част от новото поколение индустриални принтери на SATO, предназначени основно за складове, фабрики, дистрибуционни центрове, места, където е необходим надежден и постоянен печат на етикети. CL4NX е със здрава конструкция - метален корпус, лята алу..
Марка: Zebra Technologies Модел: R4M Plus RFID принтер
R4M Plus RFID принтер, 203 dpi от Zebra Technologies..
Показани 1 от 6 | 6 (1 Страници)

RFID принтерите са устройства с функция за печат и кодиране на радиочестотни тагове. В зависимост от модела поддържат монохромни, цветни етикети или RFID лепенки. Изображението може да е нанесено от едната или и от двете страни.

RFID принтери се използват за автоматизиране на работните процеси в складове, в производството, в търговията, в логистичните и дистрибуторските центрове, в медицината.

Класификация на RFID принтерите

RFID таговете са миниатюрни устройства, които се състоят от антена (приема и предава информация) и микрочип (записва и съхранява информация). Тази технология ускорява процеса по приемане и изпращане на стоки, облекчава проследяването на продуктите при преместването им, позволява да се намали вероятността от допускане на грешки на операторите при маркиране или четене, а също и защитава стоките от фалшифициране и кражби.

За кодирането и нанасянето на информация върху RFID таг се използва RFID принтер. В зависимост от типа конструкция, от скоростта и обема на печат тези устройства се делят на класове:

 1. Мобилни;
 2. Настолни;
 3. Индустриални.
 • Мобилните RFID принтери са с голям капацитет на батерията, което позволява RFID тагове да се кодират и печатат непосредствено там, където се намира стоката или инвентарът, на открито и в автотранспортните салони. Предназначени са за употреба от малки и средни предприятия, могат да печатат от 2000 до 5000 етикета за една смяна. По принцип обемът на паметта им е ограничен – 128-256 MB RAM и до 512 MG Flash.
 • Настолните RFID принтери работят с електричество. Благодарение на компактните си размери и на лекотата си са удобни за използване в ограничени пространства – можете да ги монтирате на бюрото в офиса, на някой рафт. Те са с монохромен или цветен дисплей (някои от тях са със сензорен екран).
 • Индустриалните RFID принтери са предназначени за интензивна употреба в неблагоприятни условия. По принцип са с херметически уплътнен корпус, добре защитени от попадане на прах и от механични повреди. Скоростта на печат на промишлените RFID принтери е от 125 до 356 мм/сек. (в зависимост от модела). Паметта им (до 1 GB оперативна и до 2 GB енергозависима) позволява да се съхранява голям обем от данни. Често индустриалните RFID принтери поддържат автоматични настройки за режим на работа – може да се избере метод на кодиране без участието на оператор.

RFID принтерите за етикети могат да нанасят текст и графика на RFID тагове посредством термодиректен и термотрансферен метод на печат.

 • При термотрансферния метод на печат е необходимо да се използва термотрансферна лента (рибон) и етикети от полимерни, синтетични и други материали. Изображението може да е както черно, така и цветно.
 • Етикетите, получени по термодиректен метод на печат, избеляват бързо, текстът и графиката се изтриват след 2-3 месеца, а тези, направени с термотрансферен печат, са по-устойчиви, могат да издържат на постоянно триене и на влага, в някои случаи и на многократно замразяване и размразяване.

По обем на печата (тираж на ден) RFID принтерите също се делят на класове:

 • Начален – до 2000 бройки;
 • Корпоративен – до 10000 бройки;
 • Индустриален – до 20000 бройки.

Как да изберете правилно RFID принтер и от какво зависи неговата цена?

Цената на RFID принтера за етикети зависи от функционалните му възможности (създаване на етикети и тагове или и още програмиране на смарт карти), от класа на оборудването, от параметрите за печат, от начина на захранване, от интерфейсите, които поддържа, от наличието или липсата на допълнителни опции.

RFID принтер се избира, изхождайки от спецификата и нуждите на конкретния бизнес.

Функционални възможности

RFID принтерите се делят на две групи по този критерии:

 • За запис на данни върху чип и за кодиране на магнитни ленти, вградени в смарт карта;
 • За запис на информация върху RFID тагове и за последващия им печат.

Възможности за печат

Скоростта на пренос на текст и графики на носител при RFID принтерите от най-ниския клас е сравнително малка – от 102 до 203 мм/с, а при индустриалните – до 356 мм/с.

Ширината на етикетите при компактните мобилни или настолни RFID принтери може да е 54-56 мм, но най-често се срещат с показатели от 104 до 108 мм. Някои принтери поддържат широкоформатен печат – до 168 мм. Етикети с такъв размер се използват за маркиране на габаритни стоки.

Качеството на текста и графиката на RFID таговете зависи от резолюцията на печата:

 • 203 dpi: позволява да получите идентификатори със средни и големи размери с ясна, четлива информация;
 • 300 dpi: качеството е достатъчно за създаване на тагове с по-дребен текст на малки етикети;
 • 600 dpi: използва се за нанасяне на информация с много дребен шрифт, например на RFID тагове, предназначени за маркиране на козметика, лекарства, детайли от електрооборудването.

Свързване

В зависимост от модела принтер за радиочестотна идентификация (RFID) и комплекта RFID принтерите могат да се свързват с управляващ персонален компютър и други външни устройства чрез жични (USB, RS-232, Centronics) и безжични (Bluetooth, Wi-Fi) интерфейси.

По принцип взаимодействието с жичната локална мрежа се осигурява чрез Ethernet адаптер. При някои модели е реализирана технологията NFC, която се използва за свързване с таблети и смартфони.

Захранване

Мобилните RFID принтери се захранват с батерия, а принтерите от настолния и индустриалния клас – от електрическата мрежа. Параметрите зависят от конкретния модел и обикновено са посочени в ръководството за употреба.

Удобна употреба

 • За да ускорят и улеснят процесите за печат/кодиране на RFID тагове и етикети, някои производители предлагат допълнителни модули за RFID принтери:
 • За изпъване на пластмасови карти;
 • За ламиниране;
 • За нанасяне на етикети върху стоки веднага след напечатването им;
 • За отделяне на RFID етикетите от подложките;
 • За по-бързо въвеждане на информацията и по бързо настройване на принтера (външни дисплеи със или без клавиатура).

В комплекта може да са предвидени и набори за почистване на печатащата глава и други аксесоари.

Защо да изберете RFID принтер от Alpha Partner?

 • Ние Ви гарантираме добри оферти спрямо Вашите нужди и бюджет;
 • Оборудване от доказани световни лидери в производството на RFID принтери за етикети и тагове;
 • Пълен спектър от услуги по внедряването и настройването на оборудването;
 • Удобен начин за доставка;
 • Консултация при избора на правилния RFID принтер за Вашия бизнес и Вашите нужди;
 • Техническа поддържа;
 • Гаранционно и следгаранционно обслужване.
Този сайт изпозлва бисквитки. Научете повече