Меню
Your Cart

Софтуер за управление на устройства

Марка: SOTI Модел: SOTI ONE
SOTI ONE Platform – свързва всичко!Имате нужда от корпоративно мобилно решение, за да удовлетворите всички критично важни изисквания за мобилност за Вашия бизнес: разработване на приложения, управление на устройствата и тяхната безопасност, отстраняване на неизправности и разрешаване на проблеми с м..
Марка: SOTI Модел: SOTI Snap
SOTI Snap – дайте воля на разработчика в себе сиЗнаете ли, че разработката на специално приложение за бизнеса Ви може да отнеме до 5 месеца и да струва стотици левове? Всъщност 64% от компаниите съобщават за голямо забавяне в разработването на приложения, а 37% от тях се сблъскват с недостиг на спец..
Марка: SOTI Модел: SOTI MobiControl
Безопасно управление на устройствата с помощта на SOTI MobiControlSOTI MobiControl е решение за управление на корпоративната мобилност (EMM), което позволява да управлявате и контролирате важни за бизнеса мобилни устройства, да проследявате текущата им конфигурация, производителността, а също и поте..
Марка: SOTI Модел: SOTI XSight
SOTI XSight – диагностичен интелект за намаляване до минимум престоя и увеличаване максимално на възвращаемостта на инвестициите ВиПрестоят на мобилните устройства излиза скъпо, което води до недоволни клиенти и разочаровани партньори.Не можете да виждате служителите си от разстояние, но трябва да з..
Марка: SOTI Модел: SOTI Connect
SOTI Connect – поемете контрола над IoT в бизнеса си!Използването на IoT расте във всички отрасли и сектори, от битовата електроника и търговията на дребно до транспорта и логистиката и дори здравеопазването.Компаниите използват възможностите на IoT, за да бъде работата им по-ефективна, да се повиши..
Марка: SOTI Модел: SOTI Identity
SOTI Identity – безопасен достъп до SOTI ONE PlatformSOTI Identity Ви осигурява лесен и безопасен достъп до набора от решения в платформата SOTI ONE. Той ще осигури централизирано удостоверяване на потребителите, общ вход и управление на ролите, което ще позволи на компаниите да създават безпроблемн..
Марка: SOTI Модел: SOTI Central
SOTI Central – сътрудничество на една ръка разстояние!SOTI Central е онлайн общност, в която клиентите получават възможност да си взаимодействат с продуктови експерти, а също и с доставчици на свързани решения благодарение на интерактивни форуми и информативни статии.Имате въпроси? Имате нужда от по..
Показани 1 от 7 | 7 (1 Страници)

В широкия смисъл терминът „софтуер за управление на устройствата“ се отнася до приложения, които се използват за различни типове устройства. Много от тези програмни решения са създадени за управление на определени типове устройства в определени отрасли и за управление на колекция от такива устройства при координирана употреба.

Една от най-големите сфери на употреба на софтуер за управление на устройствата е софтуерът за управление на мобилни устройства (MDM). MDM помага на компаниите да контролират използването на мобилни устройства, които са част от дейността на компанията или съхраняват конфиденциална информация за компанията.

Много видове MDM софтуери се създават на базата на изискванията за безопасност на бизнеса, където служителите, които носят устройства с информация за бизнеса, могат да изложат бизнеса и фирмата на риск.

В допълнение към MDM софтуера за управление на устройства, другите типове софтуер за управление на устройства също могат да обработват използването на малки USB флашки, цифрови музикални плейъри или други устройства, които се свързват с компютър или със системите на компанията.

Малките периферни устройства, които се свързват посредством USB, могат да създават вредни програми, да крадат данни или да създават други проблеми в корпоративните IT системи.

Съвременният софтуер за управление на устройства включва различни функции за мониторинг, които помагат на компаниите да намалят риска и да получат повече информация за това как се използват периферните и външните устройства.

В допълнение към това, че софтуерът за управление на устройствата осигурява безопасност, някои отрасли използват специализиран софтуер за управление на устройства за производствени или инфраструктурни устройства, някои апаратни компоненти, които работят в инсталацията между компютрите (M2M), или апаратни компоненти, свързани в мрежа като част от комуникационната структура.

Защо да изберете софтуер за управление на устройства?

Независимо дали устройствата в мрежата на компанията са собственост на бизнеса, или са собственост на служителите, основните проблеми, които трябва да бъдат решени, са еднакви по важност:

  • Безопасността;
  • Правилната употреба.

Има някои съвпадения между тези две направления.

Безопасност чрез софтуер за управление на устройствата

Проблемите по безопасността, които се появяват при устройствата, особено мобилните, са:

  • Безопасна връзка;
  • Риск от вируси;
  • Контрол на достъпа.

Безопасност на връзката

Въпреки стандартите за защита на Wi-Fi връзката, безжичната връзка е по-опасна по своята природа от жичната. Устройствата извън офиса могат да се свържат с мрежата през общодостъпни Wi-Fi точки за достъп, които може да се окажат недобросъвестни.

Фалшивата Wi-Fi точка за достъп е много полезен инструмент за хакерите, тъй като те могат да получат достъп към данните в устройството. Стандартните протоколи на Wi-Fi шифрират само информацията при преноса от устройството към Wi-Fi маршрутизатора. Ключовете за това шифриране се разпределят между маршрутизатора и точката за достъп.

Така, ако някой от служителите Ви се свързва с фалшива точка за достъп, цялата информация може да бъде разшифрована и открадната. Ефективната безопасност на мобилните устройства трябва да включва криптиране от край до край.

Браузърите и приложенията могат да съхраняват имената на потребителите и паролите им за достъп до мрежата. Това може да доведе до нарушаване на безопасността, ако мобилното устройство се изгуби или открадне, а потребителят не е сложил уникална парола за блокиране на устройството. Следователно е важно да имате възможност да го блокирате или да изтриете всички данни от него.

Риск от вируси

Ако изберете да използвате софтуер за управление на устройствата в компанията Ви, това ще Ви помогне да можете да правите одит от разстояние на всички програми на устройството, което е на разстояние от Вас, и да премахвате неутвърдени приложения. Това е важно, защото непроверените приложения, инсталирани от потребителите, работили с устройството, могат да дадат на хакерите достъп до Вашата мрежа.

Контрол на достъпа

Това е действителен проблем. Не искате неавторизирани програми да получават достъп до мрежата Ви и трябва да сте сигурни, че данните за достъп няма да бъдат компрометирани заради кражба например. Автоматичното влизане в системата и данните, съхранявани на устройството, ще навредят на безопасността на контрола Ви за достъп, затова е необходима друга форма за защита, а това може да бъде заложено посредством софтуера за управление на устройства.

Правилно използване на мобилните устройства

Два са проблемите, които трябва да се проследяват при използването на мобилни устройства, свързани с Вашата мрежа:

  • Достъп до ресурсите на компанията;
  • Загубата на време.

Ако позволявате на служителите си да вършат работата си извън офиса, трябва да сте сигурни, че те не просто седят в кафенето, играят игри или теглят музика. Ресурсите, които предоставяте на служителите си, са предназначени само за служебни цели, а не за лични.

Ако служителите Ви са извън полезрението Ви, но са влезли в системата през мобилното устройство, трябва да се убедите, че те наистина работят. Трябва и да се убедите, че не използват несанкционирани програми в мрежата на компанията и че не я използват за зареждане на забранени материали.

Ако предоставяте на служителите си служебни смартфони, Вие ще плащате и позвъняванията им. Това може да Ви излезе скъпо, затова е добре да се убедите, че служителите Ви не използват всички тези възможности за лична употреба за сметка на Вашата компания.

Много са предимствата от използването на специализиран софтуер за управление на устройства. Възползвайте се, за да бъдете спокойни за своя бизнес и за безопасността на всяко ниво.

Този сайт изпозлва бисквитки. Научете повече